1-årsdag

För ett år sedan idag föddes Sandies första kull, fem blå kattungar; 2 RAG a, 3 RAG a 04. Vad var det nu igen? Svaret skriver jag sist i dagens "rapport". Kattungarna fick heta: Sixten, Simba, Smurf, Sissel och Smulan. Idag har jag gratulerat dem via sms och Marco, som är "pappa" tll Sixten, skrev och berättade att Sixten också fått en hälsning från Royal Canin på sin första födelsedag. Smulan bor hos Annelie och hon skickade ett foto på Smulan och hennes "bror" Leo. Det är så roligt att Smulan  har så fint sällskap av både en fyrbent kompis och matte Annelie. 

Smurf bor ju sedan några dagar tillbaka hos Jens, som jag skrivit tidigare. Jag fick en bild på henne ikväll, där hon sitter i en barnstol med god utsikt över både matbordet och det övriga köket. Hon har anpassat sig fort och bra till sitt liv med många i hushållet och den nya familjen är mycket förtjust i henne. Idag har hon också fått sin tredje spruta i grundvaccinationen. Senaste nytt om Sissel - en glad nyhet - är att hon har blodgrupp A, vilket jag också trodde men man kan aldrig veta. Hon är ju tänkt att bli avelshona och med B-blod skulle den drömmen gå om intet. Simba har jag tyvärr inte hört något ifrån på länge, så jag ska ringa nästa vecka och fråga, när vi får hälsa på honom.

Tiden går så fort. Kattungarna fyller åtta veckor på torsdag, samma dag som de ska vaccineras första gången. De blir mer och mer självständiga. Idag har jag inte sett dem ens försöka få sig en skvätt mammamjölk. Sandie är en strängare mamma än Stina, som ammar sina ungar ända tills de flyttar. Sandie tvättar kattungarna en kort stund varje dag och om någon piper, skyndar hon genast dit för att ta reda på, vad det gäller.

Det var också dags idag att fylla i blanketten "registrera kattkull", underlaget för småkissarnas stamtavlor, så Ulrica var här en dryg timme. Vi drack kaffe och pratade uppfödning. Ulrica är en trevlig, lättsam person och det känns som om vi känt varandra länge, vilket inte är fallet. För att få stamtavla på kattungar krävs att ägaren till kattpappan skriver på papperet. Därefter ska pengar för stamtavlorna sättas in på SVERAKS bg. Att jag valde att bli diplomerad uppfödare var ju för att få mer kunskap men det är inte utan att det är bra att bara behöva betala 600 kr istället för 900 kr, som det skulle kosta, om jag inte gått utbildningen. Jag rekommenderar alla att få de utbildningar, som finns om katter och i det här fallet tjänar man också snabbt in kursavgiften, som är 500 kr. Pengarna är betalda och en kopia på inbetalningen tillsammans med två exemplar av kullregistreringen ska nu skickas till avelssekreteraren i Birka kattklubb. Avelssekreteraren kollar då att jag betalat medlemsavgiften och att jag har skickat underlaget rätt ifyllt. Därefter skickar hon mina papper till SVERAK, som tar vid. Sedan får jag vänta en, max två veckor. Jag kan inte förklara varför men det känns så stort att öppna kuvertet med stamtavlorna, nästan som när jag tog körkort.

Hjälp mig att hitta ägaren till "Hitta"! Gå in på Ragdollklubbens hemsida och se, om du kan ge mig en ledtråd!

Svar: 2 blå colorpoint och 3 blå mitted.

 
21 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.