25-årsjubileum

Ragdollklubben bildades 1992 och firar alltså 25-årsjubileum nästa år. Det måste givetvis firas....... men hur? Vi vill så gärna att ännu fler ska uppmärksamma vår fantastiska ras och jag vill också att Ragdollklubben ska "synas" mer och att vi på så vis får fler medlemmar. I det moderna samhället har ekonomi en väldigt stor betydelse och det gäller också i Ragdollklubben. Ju fler medlemmar desto större intäkter! Mer pengar innebär i sin tur att klubben kan göra mer för Ragdollen, (och indirekt även för andra raser) t ex att lämna ekonomiska bidrag till forskning kring katter.

De senaste månaderna har två medlemmar i Scandinavian Ragdoll Club arbetat med att ta reda på och sprida information om dvärgväxt hos Ragdollen. Hur det ser ut bland andra raser, har jag i skrivande stund ingen aning om men jag ska försöka ta reda på det så småningom. I slutet av sommaren planerade jag att jag skulle åka till Göteborg 5 november och där förhoppningsvis träffa kattägare med egen erfarenhet av och/eller kunskap om dvärgväxt hos Ragdoll. Utställningar är förträffliga fora för att komma i kontakt med andra kattägare. Hur tillbakadragna de annars än är, älskar att "prata katt". Blygseln är som bortblåst och orden flödar ur munnen på dem. Tyvärr har jag tvingats ge upp tanken på utställningen i Göteborg, för Ove påminde mig om att det kan vara då, Stina ska få sina bebisar. Nåja, det är ännu roligare att få kattungar och förhoppningsvis får jag höra en del om sjukdomen i Falun istället. Det är bara 11 dagar tills lilla Sandie ska ställas ut där -:).

Några dagar framöver kommer jag att skriva om dvärgväxt hos Ragdoll. Jag tar en liten bit åt gången. Här kommer den första:

På senare tid har det framkommit att det hos Ragdoll förekommer en genetisk defekt, som innebär att det i vissa kullar föds dvärgväxta kattungar. Det typiska för en sådan kattunge är att den är avsevärt mycket mindre än sina kullsyskon. Den har korta ben, kort bred kropp, mycket kort svans, små öron, brett huvud med kort nos och mörkt blå ögon. Kattungarna blir vanligtvis förstoppade och detta leder till att de sällan lever längre än 16 veckor men det verkar finnas undantag, då några har blivit närmare 2 år gamla.

Idag har jag ett trött gäng här hemma. Den enda som är pigg är jag. Stisse och Stina sov redan, när jag steg upp. Sandie hälsade lite ointresserat på mig men orkade inte ens tigga frukostmat, utan hon bestämde sig för att gå ut på balkongen och där somnade hon i en fåtölj.

 

20 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)