Mindre än tre timmar kvar av 2018

Snart börjar nog smällarna och fyrverkerierna men jag har aldrig tidigare varit med om att det varit så lugnt en nyårsafton, som det varit hittills ikväll. Så skönt, då slipper de skotträdda djuren vara förskräckta så många timmar. Jag såg ett reportage på TV imorse och det kom från ett hotell där hussar och mattar tagit in med sina hundar (några katter såg jag inte). Hotellet är väl ljudisolerat, och där ska inga djur behöva lida av höga ljud och skrämmande ljusfenomen. Tyvärr har inte alla den ekonomi som krävs för att ta in där med sina ängsliga skyddslingar.

Åter till Tasse. Ove och jag hade börjat prata om, hur vi skulle kunna göra livet roligare för Tasse men inte kommit fram till någon bra lösning. Vi hade en kull, tre småttingar som var tre veckor gamla, när telefonen ringde. En äldre dam inledde med orden: ”jag har sett att du föder upp ragdolls och....”. Där avbröt jag henne. ”Stämmer men de kattungar jag har är bara tre veckor gamla och.....”. Där avbröt hon mig med orden ”jag är inte ute efter en kattunge, jag undrar om du har en vuxen katt, som du kan tänka dig att sälja”. Detta lät för bra för att vara sant men kunde bara bli verklighet om Tasse och Carin, som damen heter, skulle trivas ihop. Efter ytterligare några telefonsamtal åkte Ove, jag och Tasse till Johan Enbergs väg i Solna, där Tasse skulle provbo. Efter två veckor blev han Carins med ägaröverlåtelse och allt skött enligt SVERAKs rekommendationer. 

Vilken som är gladast över flytten är omöjligt att säga. Carin och Tasse är ett jättefint par och jag är så glad för deras skull. Istället för att ligga uppe på en garderob hjälper Tasse numera Carin att lösa Melodikrysset på lördagarna. 

Så här snygg är han, Tasse, som numera heter Greven, eftersom en så stilig katt inte passar att heta Tasse :-) (bild1).

Mamma Sandie har med stolthet tittat på sin son Molgan, bild 2, och dottern Smulan den blå colorpointkissen på bild 3. Tyvärr var bilden på nyårsfirande Tingla för stor men jag kan berätta att hon var jättestilig.

 
31 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)