71,4% klart

Igår kom kommentaren till Pawpedsuppgiften; "Bra"! Som att flytta tiden tillbaka 50 år - lika glad blir jag idag, som när jag gick i skolan. Nu återstår endast två avsnitt och sedan är grundkurs 1 klar. Jag rekommenderar alla kattägare att gå den.

Nästa vecka ska vi till Carin igen och klippa Grevens naglar. Idag ska vi åka till Anna-Karin och Nicke och visa, hur man på bästa sätt gör för att klippa Sagas klor. Visst förstår de att det inte är svårt men det är ju lättare, när någon visar hur man håller katten, hur mycket man ska klippa, vinkeln på saxen o dyl. De är ju så rädda om sin lilla docka så allt, som måste göras med henne ska ske på bästa sätt.  Det ska bli spännande att träffa henne igen och se, hur hon vuxit.

Alla vi som älskar katter köper den ena kattleksaken dyrare än den andra. Våra ögonstenar måste få det bästa, bästa, anser vi. I fredags fick jag en sprayflaska, nästan oanvänd, av Carin. Hon hade köpt den för 95kr i djuraffären. Tasse tittade förvånat på henne, när hon sprutade kattmyntan på matten. Sedan gick han därifrån. Zoologen Desmond Morris säger att katter är narkomaner!! Han säger vidare:

"Genom att inandas doften av kattmynta – Nepeta cataria – får katten en ”tiominuterstripp” i fullständig extas. Även reserverade kattpersonligheter kan hamna i rent upplösningstillstånd när de utsätts för myntans kemiska förening, men kattmyntan orsakar inga bestående skador, dock kan katten bli tillvand om den utsätts för ofta. Tilläggas bör, att kattmyntan vanligen används färsk eller torkad i kattleksaker". Våra katter är inte narkomaner. De atruntar fullkomligt i kattmyntan, så vi behöver inte oroa oss över något missbruk. Vi tar med flaskan till Saga idag. Kanske är hon narkoman.

 

 

 
18 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)