Aj, aj men det måste gå

När gamla Mysan var c:a åtta månader, kastrerades hon hos veterinär Reneefedt, den enda djurdoktor, om fanns i närheten av Orminge. Mysan var utekatt, även om hon mestadels höll sig inomhus. Ingreppet skedde på torsdagen och på fredagen åkte vi de fyra kilometrarna till vårt lantställe. Hon hatade att åka bil men älskade vårt Gustavsvik. Så snart hon steg ut på gräsmattan tänkte hon på, hur roligt det är att klättra. När hon sedan satt på verktygsbodens tak såg hon undrande ut. Jag tror hon funderade på varför det gjorde så ont att klättra. Hon var nyopererad men oroade sig inte för smärtan, när hon klättrade. Önskar att det skulle vara så med mig också.

Vad gör jag då? Förbereder mig med värktabletter, ligger och inväntar effekten av dem medan jag funderar på, hur ont det ska göra att stiga ur sängen. Tänk om jag bara kunde göra som Mysan - inte tänka på ont, kasta benet över sängkanten ställa mig på golvet och gå mot toalettdörren. Väl framme vid handfatet skulle jag hejda mig och fundera "varför gör det så ont"? Ibland är det bättre att vara katt. 

Ove ordnade frukost till sig och katterna men de fick inte gå ut på balkongen, som de brukar. Inte ens Stisse frågade efter det. För Oves del gick nog dagen fort men för mig och katterna gick den långsamt. Gissar att de sov den mesta tiden. Själv jobbade jag med sjukgymnasten och plågade mig genom gymnastikprogrammet. Ont gjorde det men det är säkert bra.

Carina ringde och vlle prata katt. Hennes Herax är nu kastrerad men han är fortfarande alltför intresserad av Mitzi som hona men det går över. Mitzi är en tuff flicka, som säger ifrån. Carin hörde också av sig, kul att höra ifrån henne. Greven sov men han brukar komma i form framåt natten. 

Själv hoppas jag kunna sova bättre inatt. 1 1/2 timmes sömn är för lite. Ska prova redan nu. Hjälp mig Imovane!

4 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)