Nyheter/aktuellt

(Sidan uppdaterad 2018-04-14)

Vi har kattungar, födda 2018-04-14.

Sandie var på dejt 7-11 februari. Resultatet kom inatt; 5 stora fina kattungar. Fantastiskt!

På min blogg här på hemsidan skriver jag, med några få undantag, dagliga rapporter om livet med de vuxna katterna, kattungarna och om andra kattrelaterade händelser. Elin, en av mina tidigare kattungeköpare, och jag har också startat en podd, Prata Katt (Podcaster och Acast).

Jag vill att du som köper en kattunge av mig:

- kastrerar katten om den köps som sällskapskatt. En okastrerad katt, som inte ska användas i avel, mår inte bra av att förbli fertil.

- har den veterinärförsäkrad hela livet.

- aldrig lämnar katten ensam många timmar. Om du pga av t ex arbete är borta länge hemifrån, bör kisse ha sällskap av annan katt, en hund eller en människa.

- har kontrollerat att ingen i familjen är kattallergisk

                              ------------------------------------

Kommande utställningar - se SVERAK (länk finns längre ner på sidan)

 

Mitt CV inom "kattvärlden":

Jag avlade examen i Pawpeds Academy's G1 hösten 2015 och G2 december 2016. Detta ingår i G1 >> klicka här, G2 >>klickaJag väntar nu på att komma med på den tredje kursen, G3, som förhoppningsvis kommer att starta någon gång under hösten.

Jag är SVERAK-diplomerad uppfödare.

 "Matnyttigt"
För det fall ingen ny ägare registrerats för katter - födda och registrerade efter den 1 januari 2009 - har uppfödaren registrerats som ägare i SVERAKs stambok. 
Denna funktion kommer att köras med automatik en gång i veckan och om katt inte är ägarändrad 60 dagar efter att kattkull blivit registrerad överförs ägarskapet till uppfödaren. Detta gör jag i samband med det slutgiltiga köpet, om inte den nya ägaren själv väljer att göra det.

Uppfödare - glöm inte bort att skicka in id-nummer för de katter som bor kvar hemma eller som flyttar till fodervärd!

Det är klokt att vara medlem i en kattklubbFör att kunna ställa ut sin katt och för att kunna registrera kattkull (för att få stamtavla) krävs medlemskap i en kattklubb. Jag är själv medlem i Birka kattklubb. Det finns många olika klubbar i Sverige. På SVERAKs hemsida finns mer information.

Ragdollklubben erbjuder medlemsskap för 200kr. Du behöverolika inte äga en Ragdollkisse. Det räcker med att du gillar rasen.  Som medlem i Ragdollklubben får du bl a 4 nummer av klubbens medlemstidning, Trasdockan, och 10% rabatt om du tecknar försäkring hos Agria. Vårt PG är 645 74 38-7. Välkommen!

Alltid aktuellt

Bagarmossens djursjukhus - öppet dygnet runt

SVERAK - här hittar du det mesta om katter; raser, färger, uppfödare, utställningar, kattklubbar, tidningen Våra Katter m.m

Katt.nu

Laboklin - DNA-test 

Pawpeds

Foder och andra kattsaker

Kattillbehör 

Vaccination - om katten är en "innekatt", inte ställs ut eller ska vistas på kattpensionat och är vaccinerad med Tricat, behöver den endast vaccineras vart tredje år om. Se till att katten alltid har en gällande vaccination. Genom t ex skor kan smitta spridas.

Klicka på bildern så förstoras de!

 


 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.