Aktuellt/fodervärd

Sidan är uppdaterad 2019-11-16

Fodervärd sökes!!!

Vad krävs?


För att bli fodervärd måste du älska katter och betrakta dem som en del av din familj men - du behöver inte ha varit ägare av katt och inte heller veta en massa om katter från början (även om det är en fördel). Däremot är det viktigt att du är intresserad och vill lära dig sådant som man bör känna till som fodervärd. Det är också en förutsättning för att du och kisse ska förstå varandra och trivas tillsammans. Det hjälper jag dig gärna med. Katten kommer ju så småningom att bli din alldeles egen men först när kattmamman fått två kullar hemma hos dig. Det är dig hon känner sig trygg med/hos och därför måste du finnas med hela tiden; både under förlossningen och uppfödningen av kattungarna. I de allra flesta fall sköter kattmamman det praktiska själv. Det viktiga för henne är att hon har dig nära och kan "hålla tass", vilket många födande honkatter vill. Jag kommer gärna och bistår dig, när det är dags för förlossning.

Som fodervärd står du för mat, sand, kärlek och god omvårdnad.

Själv betalar jag kattförsäkringen och eventuella veterinärkostnader för katten. Om du vill ställa ut kisse betalar jag givetvis utställningsavgiften. Jag ger dig livslång support - du bestämmer om vi håller kontakt på telefon, via mejl eller kanske både ock.

Om du funderat på att själv bli uppfödare kan det vara ett bra steg på vägen att först bli fodervärd. Den dag du ska "stå på egna ben" har du redan viss erfarenhet och känner dig därmed tryggare.
Som du märker, innebär det en hel del arbete att vara fodervärd (ett underbart och givande jobb förvisso) och det är "inte bara ett enkelt sätt att få en raskatt gratis", som många felaktigt tror.


För kattungen är det du, som är ägare redan från första dagen hon flyttar in. Katter vet nämligen ingenting om SVERAKs foderavtal, som både du och jag ska underteckna innan jag kommer hem med henne till dig :-) 

Bloggen 

På min blogg här på hemsidan skriver jag (med några få undantag) dagliga rapporter om livet med de vuxna katterna, kattungarna och om andra kattrelaterade händelser.

Podden

Elin, en av mina tidigare kattungeköpare, och jag har startade en podd, Prata Katt. Du hittar oss på Podcaster, Acast, Instagram och ITunes. Efter nära 1 1/2 år, en rolig men "pusslig" tid avslutade vi den i somras p.g.a. att pusslet inte längre gick ihop med arbete och alla våra andra åtaganden.

För närvarande har vi inga kattungar

Jag vill att du som köper en kattunge av mig

- kastrerar katten om den köps som sällskapskatt. En okastrerad katt, som inte ska användas i avel, mår inte bra av att förbli fertil. 

- har den veterinärförsäkrad hela livet.

- aldrig lämnar katten ensam många timmar. Om du pga av t ex arbete är borta länge hemifrån, bör kisse ha sällskap av annan katt, en hund eller en människa.

- har kontrollerat att ingen i familjen är kattallergisk.

                              ------------------------------------

Kommande utställningar - se SVERAKs hemsida

Mitt CV inom "kattvärlden": Jag avlade examen i Pawpeds Academy's G1 hösten 2015 och G2 i december 2016. Detta ingår i G1 >> klicka här, G2 >>klickaJag väntar nu på att komma med på den tredje kursen, G3, förhoppningsvis våren 2019.

Jag är SVERAK-diplomerad uppfödare, mer information på SVERAKs hemsida.

"Matnyttigt"
För det fall ingen ny ägare registrerats för katter - födda och registrerade efter den 1 januari 2009 - har uppfödaren registrerats som ägare i SVERAKs stambok. 
Denna funktion körs med automatik en gång i veckan och om en katt inte är ägarändrad 60 dagar efter att kattkull blivit registrerad, överförs ägarskapet till uppfödaren. Ägarändringen sköter jag i samband med det slutgiltiga köpet

Uppfödare - glöm inte bort att skicka in id-nummer för de katter som bor kvar hemma eller som flyttar till fodervärd!

Det är klokt att vara medlem i en kattklubbFör att kunna ställa ut sin katt och för att kunna registrera kattkull (för att få stamtavla) krävs medlemskap i en kattklubb. Jag är själv medlem i Stockholms kattklubb. Det finns många olika klubbar i Sverige. På SVERAKs hemsida finns mer information.

Ragdollklubben erbjuder medlemsskap för 200 kr (250 kr från 1 Jan 2019) Du behöver inte äga en Ragdollkisse för att bli medlem. Det räcker med att du gillar rasen. Som medlem i Ragdollklubben får du bl a 4 nummer av klubbens medlemstidning, Trasdockan, och 10% rabatt om du tecknar försäkring hos Agria. Vårt PG är 645 74 38-7. Välkommen!

Alltid aktuellt

Bagarmossens djursjukhus - öppet dygnet runt

SVERAK - här hittar du det mesta om katter; raser, färger, uppfödare, utställningar, kattklubbar, tidningen Våra Katter m.m

Katt.nu

Laboklin - DNA-test 

Pawpeds

Foder och andra kattsaker

Kattillbehör 

Vaccination - om katten är en "innekatt", inte ställs ut eller ska vistas på kattpensionat och är vaccinerad med Tricat, behöver den endast revaccineras vart tredje år. Se till att katten alltid har en gällande vaccination. Genom t ex skor kan smitta spridas.

Klicka på bilderna så förstoras de!

 


 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)