Nyheter/aktuellt

Sidan är uppdaterad 2019-07-20

Sista kullen hemma

Min nu hemmavarande kull är den sista, som jag själv föder upp. Kattungarna föddes längst in i en garderob och det blev tydligt för mig att min rygg och mina ben inte längre är vad de varit, tyvärr men..... Det kommer att födas fler Spinettkatter men det blir hos mina fodervärdar men det dröjer ett tag.

Bloggen 

På min blogg här på hemsidan skriver jag (med några få undantag) dagliga rapporter om livet med de vuxna katterna, kattungarna och om andra kattrelaterade händelser.

Podden på torsdagar och vissa söndagar

Elin, en av mina tidigare kattungeköpare, och jag har också startat en podd, Prata Katt. Du hittar oss på Podcaster, Acast, Instagram och ITunes. Vi har även en YouTube-kanal med samma namn. Under sommaren har vi uppehåll och återkommer med nya avsnitt i slutet av augusti.

Jag vill att du som köper en kattunge av mig

- kastrerar katten om den köps som sällskapskatt. En okastrerad katt, som inte ska användas i avel, mår inte bra av att förbli fertil. 

- har den veterinärförsäkrad hela livet.

- aldrig lämnar katten ensam många timmar. Om du pga av t ex arbete är borta länge hemifrån, bör kisse ha sällskap av annan katt, en hund eller en människa.

- har kontrollerat att ingen i familjen är kattallergisk.

                              ------------------------------------

Kommande utställningar - se SVERAKs hemsida

Mitt CV inom "kattvärlden": Jag avlade examen i Pawpeds Academy's G1 hösten 2015 och G2 i december 2016. Detta ingår i G1 >> klicka här, G2 >>klickaJag väntar nu på att komma med på den tredje kursen, G3, förhoppningsvis våren 2019.

Jag är SVERAK-diplomerad uppfödare, mer information på SVERAKs hemsida.

"Matnyttigt"
För det fall ingen ny ägare registrerats för katter - födda och registrerade efter den 1 januari 2009 - har uppfödaren registrerats som ägare i SVERAKs stambok. 
Denna funktion körs med automatik en gång i veckan och om en katt inte är ägarändrad 60 dagar efter att kattkull blivit registrerad, överförs ägarskapet till uppfödaren. Ägarändringen sköter jag i samband med det slutgiltiga köpet

Uppfödare - glöm inte bort att skicka in id-nummer för de katter som bor kvar hemma eller som flyttar till fodervärd!

Det är klokt att vara medlem i en kattklubbFör att kunna ställa ut sin katt och för att kunna registrera kattkull (för att få stamtavla) krävs medlemskap i en kattklubb. Jag är själv medlem i Stockholms kattklubb. Det finns många olika klubbar i Sverige. På SVERAKs hemsida finns mer information.

Ragdollklubben erbjuder medlemsskap för 200 kr (250 kr från 1 Jan 2019) Du behöver inte äga en Ragdollkisse för att bli medlem. Det räcker med att du gillar rasen. Som medlem i Ragdollklubben får du bl a 4 nummer av klubbens medlemstidning, Trasdockan, och 10% rabatt om du tecknar försäkring hos Agria. Vårt PG är 645 74 38-7. Välkommen!

Alltid aktuellt

Bagarmossens djursjukhus - öppet dygnet runt

SVERAK - här hittar du det mesta om katter; raser, färger, uppfödare, utställningar, kattklubbar, tidningen Våra Katter m.m

Katt.nu

Laboklin - DNA-test 

Pawpeds

Foder och andra kattsaker

Kattillbehör 

Vaccination - om katten är en "innekatt", inte ställs ut eller ska vistas på kattpensionat och är vaccinerad med Tricat, behöver den endast revaccineras vart tredje år. Se till att katten alltid har en gällande vaccination. Genom t ex skor kan smitta spridas.

Klicka på bilderna så förstoras de!

 


 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.