Algot flyttade in igår

Ove åkte direkt från jobbet till zooaffären och där köpte han Algot, en algätande mal, som slussades in i sitt nya hem genom att få stanna kvar i sin vattenfyllda plastpåse flytande i akvariet i c:a en kvart. När han slutligen ”håvades” ner i akvariet simmade han direkt ner till botten där han började jobba med att städa bort alger från stenarna. Katternas intresse för fiskarna har svalnat men när vi gör något i akvariet, rengör det eller öppnar taket, kommer de genast sättande och vill hjälpa till. 

I tisdags var 31 katter anmälda till Ragdollklubbens KM (klubbmästerskap). Målet är 50 missar men färre än 40 är väl lite. Hur vi ska göra om den situationen uppstår har vi inte diskuterat, eftersom vi är optimister och tror att situationen inte kommer att uppstå. Sandies dotter och dotterson, Tingla och Totte, är anmälda och om om anmälan gjordes efter styrelsemötet i onsdags är det nu minst 33 - håller tummarna för det. Kattbox har lovat att sponsra oss med en låda kattleksaker, som ska vara en av vinsterna i lotteriet. Jag ska också ta med en stor bok med vackra bilder - en gåva jag fått från, om jag minns rätt, Djurens rätt som tack för att jag är månadsgivare. Jag värnar om djur och försöker dela med mig till djurorganisationer som värnar om djurens bästa. Det är inte naturligt för björnar att gå kedjade (i nosen) på bakbenen i hettan på en strand, för att människor ska kunna fotograferas bredvid det stackars djuren. Inte heller är det normalt att apor ikläds roliga kostymer och cyklar runt i manegen på cirkus. Att tvinga djur att göra sånt som är onaturligt för dem måste beivras.

Tittar ofta på fiskarna i akvariet och nyss upptäckte jag Algot käkandes på ett blad. Frånsett att han säkert förstör växten måste vi köpa nya, för några andra har fått bruna toppar på de långa stråna. De fick nog vara väl länge i en hink med vatten innan vi planterade dem i sanden i akvariet. Jag tror att tre dygn är för lång tid, även om det var den informationen man gav mig in affären. 

24 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)