Alla alla Ragdolls är inte ragdolls....

Många "ragdolls" är egentligen huskatter. Dessa s.k ragdolls är alldeles säkert förtjusande men, som jag skrivit tidigare, uppfödarna vill få kattungeköparna att tro att de köper en ragdoll trots att katten saknar stamtavla.(en ragdoll säljs alltid MED stamtavla).

Det finns således inga "ragdolls utan stamtavla", som oseriösa uppfödare brukar skriva i annonsen. "Värstingannonsen" läste jag nyss på Blocket. "Finns båda tjejer och killar: alla blir brunmaskade när vuxna, vissa är colourpoint maskade (inget vitt på kroppen) och vissa är mitted seal pointed". 

Annonsen vittnar om att uppfödaren själv inte vet vad han talar om överhuvudtaget. Undrar vilken maskfärg kattungarna har nu, för de BLIR brunmaskade när de är vuxna. Spännande också att få veta vilken färg det är på kattens päls, då den inte har något vitt på kroppen!!! Bedrövligt!!! Detta är bara ett av många exempel på "Blocketkatter". Priset är satt till 9 500 kronor!!!

Jag skickade nyss några mail till "uppfödare på nätet" och frågade vad kattungens föräldrar heter, om den är vaccinerad X2, är veterinärbesiktigad och har stamtavla. Spännande att se vad (och om) jag får till svar.

 

20 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)