Alla gillar barnkammaren

Trots att katter avskyr förändringar, är de ändå väldigt nyfikna när något nytt händer. Om det kommer in en kasse, låda eller annat måste dessa noggrant undersökas.

Imorse var Stisse långt ifrån bekväm med att ”barnkammaren” var placerad framför elementet under hans fönster, där han varje morgon bedriver ”kattspaning”. Han har koll på alla människor som likt ett lemmeltåg - med siktet styrt mot pendeltåg, tvärbana, tunnelbana eller buss - hastar nerför Gjuteribacken. Imorse stod ”boburen” ivägen och han klarade inte av att hoppa upp till sin utsiktsplats. Det löste han genom att med hög röst beordra mig att flytta buren.

Hur Stisse lyckades förmedla informationen om förändringen i sovrummet vet jag inte men uppenbarligen gjorde han det iallafall, för en timme senare låg alla katterna i buren och tittade sig omkring. Nu hoppas jag att Sandie ska välja att föda sina bebisar där. Hon verkade iallafall gilla att barnkammaren fått sin plats i sovrummet. 

Nyss kom ett sms från Ethel, som skulle ta Safir och Blue i ”kattvagnen” och gå på promenad. Säkert jätteroligt för dem att få komma ut i skogen, där det finns massor av spännande saker att se och undersöka. Vi vande inte våra katter vid utevistelse från det att de var små och när vi väl tog ut dem på gården, ville de genast in igen. Det var inte kopplet och selen som besvärade dem. Det har de från kattungeben fått vänja sig vid. Nej, jag tror att det berodde på att området kändes oändligt stort. På båten har det alltid funnits en avgränsning av reviret, vilket gjort dem trygga. När vi gått iland har de valt att stanna kvar på båten - ofta i fören för att bättre kunna hålla reda på Ove och mig :-).

23 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)