Alla kattungarna tingade

Under operationen (kastrationen) fick Stina smärtlindring, som skulle räcka ett dygn. Därefter ordinerades hon värkmedicin (i flytande form), som Ove hämtade ut från apoteket. Det finns en fara i att vända sig till en ensamarbetande veterinär, som inte följer veterinärmedicinens framsteg, utan fortsätter arbeta på exakt samma sätt, som när han/hon en gång lärde sig yrket för många, många år sedan. En sövning är inte helt riskfri, även om det i de allra flesta fall går bra. Därför vill jag att en operation, där djuret sövs, ska ske på en klinik, där det finns fler medarbetare. Om något allvarligt skulle inträffa kan man behöva fler händer, oavsett hur duktig man än är.

När min första honkatt kastrerades, var det inte brukligt att ge smärtstillande efter operationen (vet inte om man ens gav det under operationen). Som väl är har utvecklingen gått framåt och man har förstått att man ska låta kisse slippa ha onödigt  ont. Tyvärr fortsätter många för länge sedan utbildade veterinärer, som valt att inte ta del av ny dokumentation och vidareutbildningar, att avstå från att förskriva värkmedicin och katten får lida alldeles i onödan.

Stina ligger nu på andra avsatsen i klätterträdet och hade inga synbara svårigheter att ta sig dit. Kanske har hon under de dagar som gått sedan operationen varit lite mer stilla men i övrigt är hon sig lik. Hon verkar inte heller besväras av sin lilla body, som hon från början var lite irriterad på. Nu hoppas jag att hon fortsätter framåt utan komplikationer och kan befrias från bodyn om en vecka och sedan få leva i många år som en nöjd och glad kastrat.

Alla kattungarna har nu hem, som väntar på dem. Idag undertecknade Per och jag tingningsavtalet gällande Nickan (som kommer att få ett annat namn) och därmed blir Nickan den tredje Täbybon från vår uppfödning. Närmast på listan på ”att-göra-innan-flytt” står vaccination. Kattungarna ska vaccineras på Väsby djursjukhus och vaccinationen går att göra på sjukhusets drop-in-mottagning, valfri tid under hela dagen. Lotta ska ta dem dit i början av nästa vecka.

Det är bra, vet att jag skrivit det tidigare, att uppfödare och kattungeköpare, i lugn och ro, sätter sig ner tillsammans och går igenom det som står i avtalet, pratar om vikten att försäkra katten och talar allmänt om vad man bör tänka på, när man köper en kattunge. 

På fredag kommer Elin och Leo till Lotta för att hälsa på Ninni och Nicko. Det är så roligt att få se hur kattungen vuxit, så det är vanligt att kattungeköpare vill komma och hälsa på sin pälskling en gång, innan det är dags att få hem den på riktigt. Tidigaste datum för flytt är 19 november. Det är viktigt att kattungen inte lämnas ensam de närmaste dagarna efter flytt. Den måste ordentligt få bekanta sig med sin nya familj, kunna utforska hemmet i sällskap och lära sig hitta ordentligt.

19 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)