Alla ser!

Jag kan berätta att idag har alla kattungarna öppnat ögonen! De ser ut som små pepparkorn och ger småttingarna ett nyfiket uttryck. Det är nu också påtagligt hur snabbt den motoriska utvecklingen går. 

Elin kom klockan 11 och tillsammans grovplanerade vi maj och juni månaders poddavsnitt. Det finns oändligt mycket att prata om och vi hoppas göra våra kattprat varierade, informativa, spännande och roliga - något man aldrig vill missa. Vår förhoppning är även att våra lyssnare ska höra av sig till oss med både synpunkter, förslag på innehåll och med berättelser om egna ”katterfarenheter”. Elin hjälpte mig också att fotografera sötnosarna.

Precis när Elin skulle gå hem, ringde Carina på dörren. Hon hade köpt en bukett underbart vackra oranga rosor som en försenad födelsedagspresent till mig (färgen hon valt var densamma som i mattan). Jag hade bett Carina komma för att hjälpa mig fastställa könen på kattungarna. De senaste två dagarna har jag nämligen börjat tvivla på att Musse är en kille utan börjat känna mig alltmer säker på att jag tidigare haft fel och att han istället är en tjej (jag tycker att det är svårt att med säkerhet fastställa könen). Vi gjorde som vi brukar - Carina tittade på tre småttingar och sade direkt - ”en kille, en kille, en kille”. Sedan kom hon till nummer fyra, Musse. Hon lyfte svansen och kollade, vände på honom och tittade igen - tvekade och sade sedan: ”det här är nog en tjej”. Vi bestämde oss sedan för att Musse är en flicka, som numera heter Mickan!

Ove och jag kommer nu att, varje dag ett tag framöver, ta upp kattungarna på sängen, där de får kravla omkring på en större yta än i ”kattboet”. Samtidigt börjar vi vänja dem vid att bli hanterade. De piper lite ibland - gissar att de känner sig osäkra, när mamma inte är med. Stina har hela tiden varit nyfiken på dem men när de nu kravlade iväg mot henne backade hon och såg nästan förskräckt ut. Tokfia!

I nämnd ordning på bilderna:

Mimmi, (numera) Mickan, Mickey, Molgan och Myran. På den sista bilden är de äntligen återförenade med mamma Sandie och får lite god mat.

 
24 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)