Framför TV:n

Både igår och idag på förmiddagen har Stina gått runt och småjamat. Varför har vi funderat. Hon verkade inte ha ont någonstans, hon åt med god aptit, kissade och bajsade normalt, så vad kunde det bero på? Nu har hon tystnat och ligger under vårt nya bord och sedan eftermiddagen har hon verkat helt tillfreds. Gissar att vi aldrig får veta varför hon ”pep”. Stina har aldrig varit någon kelig kisse men nu, efter kastationen, hoppas jag att hon ska bli det och känna sig nöjd och tillfreds med livet. 

Kattungarna är förtjusta i MUSH (BARF), rå, djupfryst mat, som finns i djuraffären. Om kattungarna inte är vana vid rå mat sedan tidigare, ska man inte byta till det direkt när de flyttar till sitt ”för-alltid-hem”. Nu äter de både vanlig blötmat, MUSH och ”kattungefrön”. Som jag skrivit tidgare är katter inte så förtjusta i nyheter men Lotta, i samråd med mig, har introducerat BARF-maten. Vissa uppfödare vill enbart ge sina katter den råa födan men hos oss får katten själv välja (dock inte Whiskas:-). Imorgon när vi ska åka tll Lotta, ska vi köpa med oss MUSH från Bromma zoo, eftersom MUSH-maten för kattungar är slut i Sollentuna. Förutom att vi ska hälsa på Sissel och hennes bebisar, ska vi också lämna Agriafiltarna, fleecefiltar av god kvalitet, som Agria skänker till de uppfödare, som har Agriaförsäkring. Filtarna ska nu läggas ut hos Lotta, så att kattungarna får med sig sin välbekanta ”hemmadoft” till det nya hemmet, när de flyttar.

Jag fick ett samtal från Carin, som har vår ”gamle Tasse”. Hon befann sig i Solna centrum och ville tala om att hon just lämnat det nyöppnade Arken zoo, som under helgen har ett invigningserbjdande - 25% rabatt på hela köpet. Själv hade Carin köpt torrfoder tlll Tasse, som direkt Carin ställde från sig fodersäcken, började försöka öppna den. Otaliga är de matpåsar han lyckades bita sönder, när han bodde hos oss.

Såg nyss en annons på Blockat på en 7 månader gammal tabbykisse. Jag gissar att det är ett halvsyskon till våra småttingar, eftersom han kommer från Hjälmvid’s uppfödning, där Amaretto bor. Två av Sissels bebisar är ju också tabbymönstrade precis som sin pappa Amaretto.

Klockan har blivit mycket och det är släckt i de flesta lägenheterna i grannhusen. Slocknat har även alla katterna, som ligger på golvet framför TV:n.

28 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)