Alla små - likadana

Kattungarna var instängda i i arbetsrummet under natten, dvs det var i alla fall meningen. De skulle naturligtvis få vara i hela lägenheten även nattetid, om de skulle ha bättre förstånd. På morgonen hade i alla fall en av dem lyckats klättra över plywoodskivan och var i full färd med att leka med bollar, när jag steg upp.

Alla små, människor som djur, behärskar sina kroppar bättre än sitt förstånd från början i livet. Översatt till kattungarna betyder det att de kan klättra högst upp i trädet men förstår inte riktigt att det är jättefarligt att hoppa ner från den översta avsatsen. Idag stod Titzi startklar för att hoppa men samtidigt "pep" han och Ove gick för att kolla varför. Han lyfte naturligtvis ner Titzi men kort därefter klättrade han upp igen men denna gång bara till den andra "våningen".

Vid 16-tiden kom Joakim, Ulrica och barnen. Med tre livliga kattungar och en 1-åring blev det full fart i lägenheten. Leo och jag försökte spela Monopol, ett spel som både han och jag gillar. Vi gav upp efter en stund. Då hade vi redan försökt hitta olika sätt att fortsätta spela, utan att Tor skulle kunna ta Leos alla gator och stjäla pengar från banken. Kattungarna bidrog till röran genom att rusa runt både på golvet och i soffan. Det gick helt enkelt inte att koncentrera sig på spelet.

Tor blev jätteglad, när han kom och såg kattungarna. Han gick direkt fram till dem och när han räckte fram sin lilla hand för att klappa en av dem, log han. Jag blir så glad, när jag ser glädjen hos ett barn, när det får umgås med djur. Något annat som var roligt med kattungarna var att de har en stor vattenskål i köket. Det tyckte i alla fall Tor. Han hann stoppa ner sina båda skjortärmar i vattnet, innan Ulrica hann hejda honom.

Alla de stora katterna tyckte det  blev jobbigt, när Tor av glädje, ropade med hög och gäll röst:"ovve" och lite andra saker, vi inte förstod. Att "ovve" betyder vovve, förstod vi och både vovve och kisse heter ännu så länge "ovve" på Tors språk. Mest störd av alla nya ljud var Stisse. Han som brukar älska, när vi får besök, valde att på låga ben springa in i sovrummet och gömma sig under sängen. 

När familjen Fjällklint-Sjölin åkt hem somnade alla katterna och sov i två timmar. Nu är det full fart på kattungarna igen. Tyvärr sitter Yatzi på mellanhyllan just nu och planerar för att klättra upp ytterligare en våning. Jag ser det, för hon tittar hela tiden uppåt. Medan jag skrev den förra meningen har också Mitzi klättrat upp. Måtte bara ingen av dem ramla ner eller försöka hoppa. Nu kommer några jobbiga dagar innan de riktigt förstått att de också måste klättra, när de vill ner på golvet.

Klicka på bilderna så ser du bättre glädjen i Tors ögon, när han ser katterna!

 
26 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)