Allt åter i gamla spår

Inget jamande inatt. Sandie verkar ha accepterat att hon inte har några kattungar längre. Klätterträdet, som legat på golvet, är nu uppsatt igen och det uppskattas av alla katterna. Precis som tidigare är det minst en, ofta två, som ligger på någon av avsatserna. Just nu delar Sandie och Stina på den översta hyllan. Jag upplever att katterna sover mer också, när ungarna flyttat, men kanske det är en missuppfattning och att det mer handlar om att ingen längre rusar runt i lägenheten. Småkissarna hade ju en förmåga att sätta fart både på varandra och de vuxna. 

Äntligen kom jag ut i solen idag. Jag har längtat efter det men benet har hindrat mig de flesta dagar det varit sol. Det var underbart att sitta vid klubbhuset och njuta av solskenet över en kopp medhavt kaffe. Ove "tittade till" båten men den ligger längst ut i hamnen och det är långt att gå dit, så jag satt kvar vid huset. Jag hoppas hinna bli så pass bra efter operationen att jag i augusti kan sitta på akterdäck på vår flytande sommarstuga. Om vädret tillåter ska vi fika i solen imorgon också men då på uteserveringen vid Bromma blocks. Vi ska då också passa på att köpa mer kaloririk mat till Sandie. Hon har ju blivit något rundare nu än när kattungarna diade henne men hon behöver gå upp minst ett kilo - men hur? Vi kan ju inte tvinga i henne maten. Det är ingen slump att alla som jobbar i zooaffären vet vilka vi är. Vi bistår med en hel del till vinsten i butiken för våra katter ska ha det bästa av allt - de får det och allt köper vi där.

Nicke är lika glad över sina katter som vi över våra. Idag ringde han och undrade, var vi köpt våra transportburar. Det finns ju en uppsjö av olika modeller i varierande material. Personligen är jag inte förtjust i plast men jag vet egentligen inte vad katterna tycker. Jag gillar rotting och canvas. Trixieburen finns i olika storlekar och, om man har en lite försiktig kisse, kan man med fördel köpa en bur i större storlek och placera två katter i den. Så gör vi. Sandie är tryggare, när hon får åka i samma bur som Stisse. Nicke ska ta sina båda tjejer till Södra Djursjukhuset, där de ska kastreras och han kommer att byta ut sina plastburar mot en lagom stor canvasdito.

Kom just att tänka på kattungarna. Måste skicka ett sms till Annelie och fråga, vad Leo anser om Smulan nu.

 
25 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)