Andra avsnittet släppt idag

Väl medveten om att jag tjatar om podden, vill jag ändå tala om att idag släpptes vårt andra avsnitt. Där pratar vi om kastration, del 1. Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt men vi ska försöka begränsa oss till c:a en halvtimme åt gången. Eftersom det finns så mycket att tala om kring kastrering, kommer vi även nästa torsdag att prata om det - bl. a skillnaden mellan kastrering och sterilisering och kemisk och operativ kastration. Om vi kattägare tar vårt ansvar finns det inga nackdelar med att kastrera katten om den inte ska användas i avel, anser jag. Mer om det i Prata Katt om en vecka. Jag hoppas att du som följer min blogg också vill lyssna på vår podd, titta på fina missar på vårt Instagram och även läsa och skriva på vår Facebooksida. 

För att få vår podd att bli riktigt, riktigt bra kommer vi nu att kontakta flera av våra lyssnare, för att få synpunkter, som hjälper oss att ta upp rätt saker till diskussion. Vi har naturligtvis egna idéer men vill givetvis prata om det, som är viktigt för er. Elin, Melanie och jag tar varsin del i detta och kommer att ställa samma frågor till vår lilla ”lyssnarpanel”. Därefter sammanställer vi svaren och hoppas på så vis kunna hitta bra teman i våra samtal och förhoppningsvis också kunna bjuda in gäster, som har spännande/intressanta/roliga saker att berätta. Det finns så mycket vi vill och kan och vi hoppas ni hör av er till: pratakatt@gmail.com

Nu börjar vi på allvar att förbereda oss inför Sandies förlossning. Hon har konstant uppvaktning av Ove och mig och hon äter många, många gånger under dagen. Däremellan sover hon - betydligt mer än när hon inte är dräktig. Våra katter vill ju ha variation i kosten (till skillnad mot vad som står i ”boken”). Därför har vi ett lager bra, näringsrik kost för blivande kattmammor i katternas skåp. Imorgon ska vi köpa modersmjölksersättning (som vi hoppas slippa använda) och kolla om det finns någon bättre värmedyna än den vi redan har - dock inte elektrisk. Temperaturen i bolådan ska de första veckorna vara omkring 30 grader för att gradvis sänkas när kattungarna blir större. Det är viktigt att kattungarna inte blir kalla, för det tar energi från dem. Snart kommer de :-).

 

29 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)