Angående Trulle

Sofi ringde på förmiddagen. Hon har funderat lite mer på, om Truls ska få förbli fertil ett tag framöver och berika världen med vackra, trevliga och otroligt charmiga katter. Hon är uppriktigt sugen på att låta honom få gå vidare i avel och om hon behöver hjälp, ställer jag mer än gärna upp. Jag berättade för henne att jag tycker att det skulle vara bra att ställa ut Trulle, åtminstone en gång, för att få en bedömning av honom av en domare. 

Vid avel bör uppfödaren försöka hitta en partner till sin kisse, som kompletterar den egna katten. Det är massor av saker att tänka på men för att ge ett enkelt och tydligt exempel säger jag så här: två mycket trevliga och - förutom öronstorleken - näst intill perfekta katter ska paras. Då blir man jätteglad om den ena har lite för stora och den andra lite för små öron. Vad vill jag säga med det?

1. Det finns ingen, vare sig människa eller katt, som är perfekt men om den ena katten har för stora öron och den andra för små finns goda chanser att flera av kattungarna kommer att få normalstora öron.

2. Det är helheten som räknas, dvs både utseende och temperament.

3. Vid val av föräldradjur bör man titta långsiktigt och försöka se till att avkomman så långt det är möjligt kommer att följa rasstandarden.

Ett problem är dock att det inte finns tillräckligt många avelshanar utan restriktioner. Många ägare av avelshanar har till och med som krav att hanarna i den kommande kattungekullen ska kastreras innan försäljning. Jag hoppas verkligen att Sofi fullföljer sina planer på att låta Trulle gå i avel och få kattungar utan restriktioner. Jag kan inte förstå att man inte vill låta fler att indirekt få glädje av ens egen, underbara katt. Det är roligare att vara generös än snål!!!

12 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)