Ännu en dag

.....har gått och nu har alla i den ”första kullen” hunnit fylla två veckor. Lilla Cerise, som vägde 80 g vid födelsen har nu kommit upp i 200 g, vägdes nu på morgonen. Pyret knallar på men inte i samma snabba takt men han är ju nästan två dygn yngre också. Alla är iallafall pigga, vilket är huvudsaken.

Sandie sköter dem så fint; hon tvättar och värmer dem genom att låta dem ligga nära, nära, trots att det ibland ser lite obekvämt ut, när hon försöker sträcka på halsen för att nå matfatet utan att störa sina bebisar som sover tätt intill. Sandie äter nu, äntligen, det kraftiga fodret Royal Canin mousse blandat med en liten del Lanz. Hon äter med god aptit och idag, nu när vi vet att hon gillar det, ska vi ”köpa på oss” ett lager. Vi inhandlade en hel kartong med Kitten blötfoder tidigare men den maten står nu och väntar på kattungarna, som förhoppningsvis kommer att gilla den. Sandie äter den iallafall inte! Målet är att Sandie ska äta minst en mousseburk om dagen med en del Lanz som extra smaksättning. Är det verkligen rimligt att en burk mousse kostar 29 kr? Jag tror inte det men djurmatsfabrikanterna och zoohandeln vet att vi djurägare betalar hur mycket som helst för att våra djur ska ha det/må bra.

Idag ska den lilla kattfamiljen få en ny Lupusfäll, som är en kraftig hundfäll av hög kvalitet med gummerad baksida. Den tvättas enkelt i maskin. Vi har redan en sådan, en rosa med tryckta vita tassar. Nu ska vi köpa en grå. I samband med vägningen i eftermiddag ska vi renbädda boburen och tvätta den rosa fällen. Den är såå mjuk och härlig för de små kattkropparna och även mysig för Sandie att ligga på. Det är bara under Sandies matfat som vi har en bomullsservett.

8 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)