Ännu en dag på katthemmet

Jag nämnde lite kort i gårdagens bloggavsnitt att jag var på katthemmet igår. Det är 25 km dit, och rätt dåliga kollektiva förbindelser, så för mig är det bästa att ta mig dit med bil. Igår fick jag åka med Helena. De flesta volontärerna åker kommunalt tror jag. I ur och skur, vardag som helgdag, kommer de till katthemmet för att ta hand om de hemlösa djuren. Utan testamentsgåvor och volontärer hade Stockholms katthem inte haft möjlighet att bereda så många katter ett värdigt liv. Varje år får mellan 400 och 450 kissar ett nytt, permanent hem med hjälp av katthemmet. Det krävs mycket arbete, tar en hel del tid och kostar mycket pengar att driva ett katthem.
 
Det är lite drygt två år sedan Stockholms katthem flyttade till Nacka. Hyresvärden är stiftelsen Anna Johansson Wiborgs minne. Anna Johansson Wiborg var en svensk fackföreningskvinna och ledamot i Stockholms stadsfullmäktige. Hon köpte mark och lät bygga enkla stugor på området, där fattiga kvinnor kunde få ett billigt semesterboende. Nu har stiftelsen beslutat om en verksamhetsförändring och då sälja av mark och på så vis frigöra kapital. Därmed kan stiftelsen erbjuda fler kvinnor rekreation - inte bara på sommaren utan året om, dessutom på olika ställen runt om i landet. Som läget varit hittills, har man endast kunna hjälpa kvinnor sommartid, eftersom stugorna är mycket enkla (utan dusch, toalett och vinterisolering). Hyresgästerna på området dvs. äldreboendet Attendo och katthemmet har nyrenoverade hus med bra standard. Katterna har inte har någon förändring att frukta på många, många år. Hyresavtalet löper oförändrat i ytterligare 21 år och man kommer säkert att hitta en lösning för katterna innan kontraktet går ut.
 

Styrelsemötet varade nästan tre timmar. Vi har alltid en gedigen dagordning. Alla vill vi ju göra vårt yttersta för de hemlösa/vanvårdade katterna och då finns det mycket att diskutera. När jag kom hem stod våra bortskämda älsklingar vid köksbänken, där Ove stod och skalade räkor till middagen; stekt rödspätta, räkor och färskpotatis. Naturligtvis fick de smaka men vi är medvetna om att räkor innehåller mycket magnesium (5 räkor är hela dagsbehovet för en katt). Ger man räkor varje dag bör man kanske tänka om, men ger man räkor någon gång ibland är det ingen fara, 

 

2 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)