Att kastrera sina katter.

Som jag skrivit tidigare uppskattar jag sååå att ha kontakt med alla mina ”kattrelationer”. När jag startade plattan på förmiddagen väntade en vacker nyårshälsning från Inger (Sandies uppfödare) och hennes underbara ? Vicky, tror jag. Ska fråga.

Inger har många katter, alla välskötta, vackra och älskade - så älskade att de flesta numera är kastrater. Katterna är hennes ”barn” och barn säljer man inte, så hennes katter får stanna även när de gjort sitt i aveln. Vi tänker likadant där, Inger och jag. Stina är ju nu kastrerad och hon kom till oss för att hon är hon. Att hon sedan givit oss flera fina kattungar är bara bonus. Självklart ska hon bo kvar hos oss även som kastrerad förtidspensionär :-). Enligt kattabellen fyller Stina 48 år 10:e maj.

Det går liksom ett mode bland kattköpare. Ragdoll, helig Birma och sibirisk katt är de tre raser, som tilltalar mig mest. De är stora och har medellång-lång päls. Det gillar jag! På 90-talet fick jag, och många med mig, upp ögonen för den vackra himalyatecknade katten med de blå ögonen - den heliga birman. Det var katten på modet då och den var mycket efterfrågad. Stina är född 2010 och då hade birman fått stå tillbaka för ragdollen, som nu börjat bli mycket eftertraktad. Från 2014 har ragdollen varit Sveriges populäraste ras - välförtjänt! Nu tror jag att den sibiriska katten kommer att ta över första platsen inom något år - inte av annan anledning än att det ska vara något nytt. Men, som sagt, den sibiriska katten är också en vacker, trevlig katt med bra temperament.

Det är inte bara utseendet som gör att ragdollen, birman och ”sibben” är mina favoritraser. Deras temperament motsvarar också det jag gillar bäst hos en katt. De är familjekära, orädda, nyfikna och lagom lugna utan att vara tråkiga.

Anledningen till att jag ger uttryck för dessa tankar är att det är viktigt att tänka efter, vilka egenskaper man vill att katten ska ha, innan man bestämmer sig för vilken ras man ska köpa. Pratade nyligen med en bekant till mig, som köpte en Bengal på grund av att hon ansåg den vara den vackraste katt hon sett. Den är vacker men..... Bengalen är alert och livlig, ”pratar” mycket och skriker för att påkalla uppmärksamhet. Den är absolut inte den lämpligaste rasen att ha i en liten etta, något hon inte tänkte på innan hon köpte honom. 

 
30 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)