Ännu en stor händelse

Idag har mitt administrativa kattarbete bestått i att skriva ett reportage från måndagens besök på Stockholms katthem. Det största problemet med det var att hålla det så kort som två sidor i tidningen. Det finns så mycket att berätta om verksamheten men det är också en konst att kunna begränsa sig och den har jag tränat på idag. Som alltid låter jag det jag skrivit vila ett tag. Sedan läser jag igenom det ett par gånger med några timmars mellanrum. Jag hittar då alltid sätt att förbättra den ursprungliga texten. Det gäller såväl ordval som meningsbyggnad och inte sällan flytt av hela meningar eller stycken till en plats, där jag tycker att de passar bättre. Efter morgondagens korrekturläsning kommer jag att skicka texten till Carina för synpunkter och bildval.

Det är en stor dag idag för två av kattungarna. De har börjat äta "bebisfrön", Royal Canins "Mother and baby". Imorgon fyller de fyra veckor och då brukar det vara lagom att introducera fast föda. Vanligtvis brukar de första gången bara kliva omkring i maten men Tingla började smaka direkt och Tudor var inte sen att följa efter. Truls såg en möjlighet att ha mamma för sig själv och spatserade iväg för en mysstund med henne och hennes vältempererade mjölk. De båda andra verkade tycka att "fröna" var goda. De fick maten serverad på sin kudde i hagen, eftersom porslinsfat kan vara lite kalla och därför avskräckande första gången de får annat än "mammamat".

Efter den här kullen kommer det att dröja innan vi får nya kattungar. Därför bar Ove upp "bebisboet" - den stora buren där mamma och kattungarna bor under kattungarnas första tre levnadsveckor - till förrådet. Nu blir det hagen och övervakade "permissioner" ett tag, sedan fri vistelse i bostaden dagtid med nätterna instängda i hagen. Först efter det kan de släppas helt fria att gå vart de vill och när de vill. Allt detta går i en rasande fart. 

Fotografierna jag tog idag blev ännu sämre än de annars dåliga bilderna. Vad gör jag för fel? Nytt försök imorgon.

22 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)