Ännu ett stort steg på väg

00:35 stängde jag min iPad men glömde publicera det! Igen!!! När jag nu skulle berätta om den här dagen, upptäckte jag det.

.... mot sitt ”för-alltid-hem”. Idag har kattungarna fått sin första vaccination mot kattsnuva och kattpest. Jag hade beställt tid hos veterinär Jon, som utfört alla vaccinationer och besiktningar på våra senaste kullar. Jon är trevlig och fin mot kattungarna, har sin mottagning på nära håll och håller en rimlig prisnivå.

Vi lastade in småttingarna - alla tillsammans i den mellanstora transportburen. Sandie fick stanna hemma. Dels är hon inte särskilt förtjust i bilresor (hon jamar inte eller protesterar på annat sätt men hennes kroppsspråk berättar) och dels bryr hon sig inte om att vi tar kattungarna och åker iväg en stund. Hon kontrollerade dem, där de satt resklara i buren, och därefter gick hon in i sovrummet för att ta sig en ”förmiddagslur”. 

När vi tidigare kommit med kattungar till kliniken, som är sammanbyggd med en mycket välsorterad zoobutik, stannar liksom verksamheten upp där. Både kunder och personal är ju riktiga djurvänner och vid åsynen av småttingarna lyser deras ögon av lycka. Vi brukar försöka vara ute i god tid, så att alla ska hinna fråga: ”vilken ras är det? Hur gamla är de? Får jag ta en bild”? Vi blir glade, vill givetvis vara tillmötesgående och hinna svara. Därför försöker vi vara på plats c:a en kvart innan vi fått tid hos veterinären.

Kattungarnas stamtavlor har ännu inte kommit men jag räknar med att få dem den här veckan. Nästa gång de ska vaccineras blir om c:a fyra veckor. Då ska de även veterinärbesiktigas och ID-märkas. Det kan vara lite knepigt att få tid på sommaren, så varför chansa? Därför ska jag strax slå slag i saken och boka en ny tid om c:a fyra veckor. 

Oh, vad glad jag är över både mina fina barnbarn och kattungarna! Tor är tre år och Leo 10. Sandie och hennes dotter Mimmi är gulliga tillsammans. Det var inte lätt att ha alla småkissarna i knät och jag fick nöja mig med att ha fyra på bild.

 
12 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)