Ännu ett veterinärbesök

Försiktigt öppnade Ove tryckknapparna på bodyn. Jag vek ut Sandies svans ur hålet där den var inträdd och drog försiktigt upp kroppsstrumpan så att plåstret; ett sådant där förband med mjukt papper över själva snittytan omgärdat av tunn, genomskinlig ”klistertejp”. Det var totalt omöjligt för mig med min dåliga hand att få tag i tejpbiten. Ove tog över men inte heller han kunde reda ut problemet. Vi måste finna en annan lösning och det snabbt. Klockan hade passerat 19 och klockan 20 stänger flera veterinärmottagningar - det visste jag sedan tidigare. Jag ringde Evidensia i Spånga och beskrev mitt dilemma.

En vänlig sköterska svarade och om vi hann komma innan klockan 20, lovade hon hjälpa oss. Snabbt fram med transportburen, som Ove vikt ihop och ställt i förrådet. Han monterade ihop stängerna och snabbt in med Sandie i buren. Glad var hon inte, för hon började spinna med det där ljudet som vittnar om obehag. In i bilen och iväg! Faktum är att Sandie liksom accepterade situationen efter en kort stund och blev nästan helt lugn.

Det fanns ingen annan patient i väntrummet och det kändes skönt. Vi behövde inte vänta länge, innan Ove fick bära in vår lilla docka till den rara sköterskan, som snabbt och lätt avlägsnade plåstret och inspekterade operationssåret, som såg rent och fint ut. Fem minuter senare var proceduren över och vi skulle betala. Förvisso var det inget större jobb men vi blev ändå glatt överraskade över att det inte kostade något. Min uppfattning är annars att det kostar ”så där en” 695kr att bara öppna dörren till en veterinärklinik.

I min värld hade det varit naturligt att bara vika upp en liten bit i ena hörnet av tejpen. Tänk så enkelt det hade varit då att ta bort förbandet även för sådana som jag.

Taina, min fina fodervärd, ska köpa ett klättertorn från golv till tak och som inte är skrymmande och undrade idag, var vi köpt vårt. Jag berättade att det är köpt på Zoo.se och heter Kattens No1 Mammut Panorama.

 

 
25 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)