Äntligen!

Imorse sov alla kattungarna, när jag steg upp. Jag tassade försiktigt förbi dem för att släppa ut Stisse. Det kom mig att tänka på, när barnen var små. Det finns stunder, när jag vill sitta i lugn och ro - frukost t ex. När kattungarna står på två ben eller försöka klättra sig ut i friheten, får jag dåligt samvete och känner att jag måste kasta i mig morgonmålet och ta upp dem. Jag hann äta min frukost och läsa mina mail, innan den första ungen påkallade min uppmärksamhet.

Jag har ju försökt få småkatterna att börja äta fast föda i några dagar nu. De har inte visat något som helst intresse för bebisfröna. Det har mest varit Stina, som ätit upp dem men vid några tillfällen har också Stisse hoppat in i hagen och ätit upp det, som Stina inte orkat. Vid 10-tiden idag började Titzy att äta! Bingo!! Han tuggade med de små mjölktänderna så att det hördes. Han har nu 26 små, sylvassa tänder. Alltid när Stina är mätt och det finns mat kvar, skrapar hon med foten bredvid fatet för att markera att hon inte vill äta mer. Så gjorde Titzy också. Kan det vara så att deras förfäder grävde ner sin föda, för att kunna hämta, när de blev hungriga? När Titzy slutat äta gick Mitzy till matskålen och åt, hon också. 

Kattungarna har också uppehållit sig en hel del i kattlådan, inte för att kissa men för att slåss. Nu hoppas och tror jag att de snart har "fattat grejen" - man ska äta maten i skålen och kissa och bajsa i kattlådan. Nu dröjer det nog inte länge innan de kan få gå fritt i arbetsrummet/kattrummet. Hagen följer med och får fungera som kök och sovrum. Vi har sparat masonitskivan, som vi skaffade redan, när vi hade den första kullen. Den dag de kan klättra över den är de mogna att springa runt i hela lägenheten. Det är roligt men också lite jobbigt. Jag upplever ibland att det är katter överallt och att jag hela tiden måste vara koncentrerad på var jag sätter fötterna men ........det är ett jobb jag gärna tar.

Stina håller just nu på att tvätta sina bebisar inför natten. Själv är hon nykammad precis som också Sandie och Stisse. När ungarna har flyttat, ska vi bada Stina.

Imorgon kommer nya bilder på kattungarna. Icloud tycker att det finns för många bilder och strejkar. Det får jag göra något åt imorgon.

9 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)