Äntligen härligt väder

Dörren till balkongen kan nu stå öppen hela dygnet. Jag tror att det ger katterna en frihetskänsla. De kan på så vis gå ut och in som de vill och slipper vara beroende av att jag hjälper dem. Klätterställningen på balkongen är en av de bästa investeringarna vi gjort för katterna. 

Almarna på gården har fått almsjuka och kommer förmodligen att behöva sågas ner. Det kommer en arborist inom de närmaste dagarna för att göra en bedömning huruvida det finns något sätt att rädda dem på. Om de måste fällas är det tråkigt att dels tappa den grönska de ger och dels att fåglarna förmodligen försvinner från gården. Både jag och katterna gillar att titta på dem. 

Klockan 18 idag sändes ett program "Katternas vilda liv" på SVT2. Det var ett intressant program, som jag tycker alla kattälskare ska se. I programmet visades hur vår tamkatt fortfarande har kvar mycket av det beteende den hade, innan den domesticerades. Man visade i bild likheter mellan tamkatten och de stora kattdjuren. Trots att huskatten inte längre behöver jaga sin föda fortsätter den döda ett byte; en fågel, en mus, en ekorre - ja till och med en orm - om tillfälle ges. Precis som när den var vild släpar den hem sitt byte till sin familj (numera människan). Detta trots att det är c:a 6 000 år sedan den själv sökte sig till människan där den, som belöning för att den höll råttor och möss borta, fick föda och värme nära - och senare i - människans boning. Vi vet idag att alla katter härstammar från den afrikanska vildkatten. Att människor i så stor omfattning älskar att titta på katter på Youtube, vet nog de flesta men att så mycken forskning om katter bedrivits och fortfarande görs, känner nog inte lika många till. Varför lägger vetenskapsmän ner så mycket tid på att ta reda på mer om katten? Svaret är enkelt - för att den är ett så fascinerande djur.

Tingla har åkt till landet med lillmatte Nora och hennes mamma Marie. Lite pipigt var det på vägen dit men det blev bättre vartefter färden gick vidare. Väl på plats fann hon sig till rätta och så småningom kom hon till ro och somnade.

 
20 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)