Äntligen katter igen!

Igår eftermiddag kom Leo. Han tycker det är roligt att hälsa på, inte minst pga katterna. Han älskar djur och behandlar dem varsamt, vet att djur måste respekteras. Tidigare hade han tre katter; Flisan, Gaston och Totte. Tyvärr kan han inte längre ha kvar sina katter, eftersom pappa Joakim är kraftigt allergisk mot katter. När han, förutom klåda, också drabbades av andningsproblem, kunde inte katterna bo kvar längre. Givetvis tråkigt för hela familjen men hälsan måste komma i första hand. I sommar ska Leo åka och hälsa på Totte. När han hälsar på mig, ägnar han mycket tid åt kissarna, främst Stisse. Äntligen får han vara tillsammans med katter igen. Flickorna går iväg, när de blivit klappade för länge men Stisse uppskattar uppmärksamhet, så han är en klar favorit hos Leo.

Trots att Leo somnade först vid 22:30, väckte han mig redan 07:15. Då hade han redan givit katterna frukost. Han är så glad, när han får vara nära "mjukisdjuren" och göra dem glada. Under dagen har vi både ritat kartor, haft skattjakt, lagat mat och spelat kort - hela tiden med Stisse som sällskap. Dagen har gått i en rasande fart och vid 18-tiden hämtades Leo av mamma Ulrica.

Imorgon kommer Pia Carlstedt med familj för att titta på katterna. De är ju alltid fina men ska borstas extra innan besöket. Förmodligen möter Stisse dem i dörren, som han brukar. Flickorna kommer säkert också att vilja hälsa men väntar nog tills alla intagit sina platser i soffan. Familjen Carlstedt ska bestämma sig för, om den ska köpa en Birma eller en Ragdoll. Uppriktigt sagt tycker jag att raserna är lika fina och mysiga men skulle nog själv ändå välja en Ragdoll pga att den vill vara med i ännu högre grad än Birman. Om man vill ha en katt, som ständigt vill vara nära, ska man välja en Ragdoll, även om också Birman tycker mycket om att vara med sin ägare. Kanske jag har fel men jag tycker att kastrerade hankatter är allra keligast. 

Ingen av flickorna är dräktig idag men förhoppningsvis om två månader. Allra helst skulle jag vilja se Sandie bli mamma i i slutet av augusti och Stina i slutet av september. Stina behöver få mer hull, innan hon "ska försörja" kattungar - både ofödda och födda. Sedan väntar henne ett fortsatt bra liv som "kastrerad pensionär".

På den första bilden tigger kattbebisarna mjölk av Stina, trots att de sedan länge äter köpt kattmat så är det gosigt att "tutta". På den andra bilden har Leo tagit på sig sina "fredagsmysringar".

När man klickar på "mysringarna", ska bilden förstoras men då kommer istället en annan bild på kattungarna. Det är inte det bästa hemsideprogrammet jag valt! Skaparen av hemsidan n.nu kan inte förklara felet och inte heller åtgärda det, som det verkar.

 
11 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)