Äntligen tid för elefanten

De vuxna djuren har betar av elfenben, men när det gäller de asiatiska elefantkorna syns de sällan. Betarna är egentligen de översta framtänderna - inte hörntänder, som jag en gång i tiden fick lära mig. Det är betarna som gör att så många elefanter fått sätta livet till, eftersom elfenbenet är eftertraktat. Betarna kan bli så långa som som 3,30 meter! Snabeln har bildats genom att överläppen och nosen vuxit ihop och den består av omkring 400 muskler. Den afrikanska elefantens snabel har två "fingrar" längst ut på snabeln, medan den asiatiska har ett. Förstår ni nu att jag är fascinerad av elefanter - imorgon kommer det ännu mer om detta fantastiska djur.

Katterna är fantastiska! De accepterar nästan allt och är väldigt orädda och trygga. På nyårsafton och andra ”smällarhelger” springer de mellan fönstren mot gården respektive gatan, för att se, vad det kan vara som låter men..... borren i de mycket hårda betongväggarna gillar de absolut inte och idag låg de under sängen medan snickaren satte upp de sista hyllorna. För Stisses del var det värt varenda minut under sängen, för nu står skrivaren på hyllan ovanför byrån och han kan återta sin sovplats där, bakom dörren till arbetsrummet. När han vill sova ifred, är det där han lägger sig.

Fick en bild på Tottes tass idag, stackars liten! Det måste ha gjort riktigt ont. Jag har kollat nu, hur det förhåller sig med getingstick och katter. Förnuftet säger mig att jag skulle känna till om det skulle vara farligt för kisse men för säkerhets skull har jag läst på. I de allra flesta fall händer inget annat än att det uppstår en svullnad vid insticksstället och katten känner en snabbt övergående smärta. Som alltid ska man ändå alltid kontakta veterinär om kisse blir allmänpåverkad av någon orsak, särskilt under eller efter utevistelse.

 

 
20 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)