Äntligen vägd

Det är 12 dagar sedan vi vägde Sandie senast och sedan dess har hon ökat 455 g. Jag är så glad över det, eftersom hon behöver ha lite extra hull att ta av, när hon ska ge di till sina bebisar. Hon kommer att behöva producera upp till 250 ml mjölk per dygn, när kattungarna väl är här, så hon måste serveras extra energirik föda. Hon ska ha tillgång till mat hela tiden eftersom hon inte har plats i buken att äta stora mål. Den dräktiga honan äter två till tre gånger mer än den icke-dräktiga.

Queen från Royal Canin är ett torrfoder som är framforskat och optimalt sammansatt för att passa den blivande kattmamman. Problemet för Ove och mig är att Sandie vägrar att äta torrfoder. Hon får istället äta stora mängder av mjukmaten Kitten, uppblandad med Lanz. Helst skulle jag vilja att hon enbart åt Kitten men hon har bestämda åsikter den katten, :-), så det är bara att blanda. 

Det är nu c:a tre veckor kvar till förlossning och jag hoppas av hela mitt hjärta att allt går lika bra med dräktighet, förlossning och kattungarnas utveckling, som de gjort de andra gångerna.

På förmiddagen ringde Hanna. Hon och hennes man har beslutat sig för att utöka familjen med en ragdoll och Hanna hade en hel del frågor, både om själva rasen och om praktiska saker, t.ex. om det stämmer att katten inte får vistas utomhus, vilket hon läst. Det är så roligt när uppringaren är väl förberedd och ställer frågor. Det är en utmärkt ”första-kontakt”. En kort stund efter det kom Jessica, som visat intresse för att bli fodervärd. Om det ska jag berätta imorgon.

Jag vill avrunda dagens avsnitt med några förtjusande bilder på Neo och hans dotter, Cleo.

 
6 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)