Apropå kyldynan

Idag läste jag om en kvinna, som av misstag blivit inlåst i sin egen bil. Hon lyckades med stor svårighet sparka sönder vindrutan med en hel del skärskador som följd. Hon var så panikslagen att hon inte tänkte på att använda sin telefon, som hon ju faktiskt hade med sig i bilen!!! Kvinnan kunde ta sig ut iallafall, annat är det med djur. De kan bara jama, skälla eller bara dödsförskröckt sitta och darra. Ett djur hade inte haft en chans! Temperaturen i bilen uppmättes till 80 grader. De dagar när det varit >25 grader och gassande sol har Stisse hittat sin egen kyldyna - han lägger sig på ett av marmorborden!

Fick ett sms från Lotta, som meddelade att Sissel troligtvis börjat löpa. De första tecknen är väldigt vaga men det brukar vara bra att informera avelshanens ägare, när man tror att löpet är på gång. Det vanligaste är att honan besöker hanen men det går givetvis också att göra tvärtom, om ägarna är överens om det. Förra gången Sissel parades var hemma hos Lotta, fodervärden, men hon ser helst att Sissel åker iväg på dejt och så tror jag att det blir. 

Lottas foderkatt Rubi är parad för några veckor sedan och om Sissel blir dräktig snart kommer Lotta att ha två kullar hemma under några veckor. Det är både för- och nackdelar med det. Det är mycket jobb (men mest roligt) med kattungar men efter två kullar nära varandra kan det t. om vara skönt med några lugnare, kattungefria veckor hemma. Därför kan det vara en fördel att ha kullarna tätt - kanske lite omlott. Nackdelen med att ”sprida ut” kullarna kan vara att man är upptagen/bunden vid kattungar nästa hela tiden. Trots att kattungar är roliga, gulliga, busiga, charmiga - ja helt enkelt underbara - måste jag erkänna att jag ibland tycker att det är jobbigt att inte kunna ta sig ut genom ytterdörren utan att först noggrant ha planerat för detta genom att: ställa fram skorna färdiga att kliva i, ta fram minst tre bollar för att kunna kasta inåt hallen när jag ska öppna dörren, ha handväskan klar att grabba tag i och nycklarna i handen. Om inte kommer jag inte ut utan att någon eller några av kattungarna smiter sig förbi mig ut i trapphuset. Påföljden blir att jag, med hjärtat i halsgropen, tvingas försöka fånga den/dem så att ingen lyckas ta sig ut på gatan, när någon granne är på väg in genom porten. Det gäller att ligga steget före i både tanke och handling!

 

7 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)