Apropå rädd för katter

De första Spinettkattungarna föddes 2011-11-05 och döptes till Maxi, Mirelle och Mysong. Stina hade därmed fått sin första kull. Pappa var Hallongläntans Indian Isac. Maxi och Mirelle var blåmaskade, Mysong brun.

För Oves och min del innebar det mycket lite arbete med den första kullen jämfört med hur det kan vara. Stina skötte sina småttingar från första början helt utan assistans från oss till skillnad från hur det var med kattungarna i vår sista kull. Sandie hade inte förutsättningar att ensam ta hand om sina sex avkommor utan hon behövde hjälp. Kattungarna krävde tillmatning med hjälp av "matsprutor" i flera veckor. Det var tufft, särskilt nattetid.

När de första kattungarna var flyttklara satte vi ut en annons och Conny hörde av sig direkt. 
Något av det första han frågade var om Maxis blåa ögon skulle ändra färg. Sedan undrade han om färgen i hans ansikte skulle mörkna. Efter det frågade han om han och hans familj fick komma och titta på Maxi.
Under besöket ställde Conny samma frågor igen; om ögonfärgen och/eller ansiktsfärgen skulle ändras.  Jag gav naturligtvis samma svar men nu något utförligare; jag förklarade då också att en ragdoll alltid är himalyatecknad och berättade vad det innebär.

När vi några månader senare hälsade på Maxi i Täby, fick vi veta orsaken till att det hade varit så viktigt för Conny att veta att varken ögonen eller maskfärgen skulle ändras. Det förhöll sig nämligen så här: Conny är uppvuxen med katter och hans hustru Elisabeth med hundar. De hade redan en stor hund (väldigt stor rättare sagt) men Conny ville så gärna ha en katt men tyvärr var Elisabeth rädd för katter. Hon tyckte att de gröna eller gula ögonen gjorde att katter ser elaka ut och det skrämde henne. Conny hade då kommit på att hon kanske skulle gå med på att skaffa katt, om den såg snäll ut. Han tyckte att han hade funnit en bra lösning, när han nu kunde presentera en blåögd katt med ljusgrått ansikte. Den borde Elisabet inte vara rädd för utan istället tycka vara gullig. Då var det ju viktigt att inte ögonen ändrade färg, som de gör på många raser, och att ansiktet inte skulle bli lika mörkt som på Maxis mammas, d.v.s. Stina. 

Planen lyckades och Maxi fick flytta till ett hem där han blev, och fortfarande är, en älskad familjemedlem. Efter Maxi har det flyttat in fler katter hos familjen, även katter med annan ögonfärg än blå. Heja, heja Conny! Fler borde göra som du, bota katträdslan med en ragdoll! Katter berikar livet och det är synd om människor, som går miste om det bara p.g.a. en obefogad rädsla.

 

30 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)