Är katten sjuk?

Idag har jag fått nytt material i Pawpedkursen. Denna vecka heter avsnittet "Skötsel av katten". Det är något jag tycker mig kunna men vi får se. Jag har ju även tidigare skrivit det men gör det igen: "genom egna studier har jag redan lärt mig mycket av det, som kursen tagit upp" men den har ändå varit mycket givande. Främst har den fått mig att sätta samman fakta till en bra helhet och också fått mig att reflektera. Grupparbetet, som avslutades vid midnatt, har givit mig nya kattvänner, som jag kanske kommer att träffa på någon utställning. Hängivna utställare reser ju ofta och långt för att få visa upp sin ögonsten för kattdomare. Det spelar ingen roll om utställningen är i Lund eller Umeå.

Eftersom jag tycker att det är så roligt att gå kursen, har jag längtat efter att det ska bli onsdag. På onsdagar får vi ett nytt avsnitt att läsa in med åtföljande frågor. Jag hade gärna sett att vi hade fått allt material direkt. Då hade jag för länge sedan varit klar med grundkurs 1 och påbörjat kurs nummer 2. Jag har svårt att vänta på saker, vill att allt jag tänker eller påbörjar, ska hända NU.

Bland mycket annat handlar detta kapitel om skötsel av katten, när den är sjuk. Man ska göra nedanstående kontroller, när katten är frisk för att kunna upptäcka var eventuella skillnader finns. Här kommer en checklista med allt, som en veterinär kan behöva veta för att ställa rätt diagnos.

Ikväll är det dags för pälsvård och kloklippning. Då ska vi samtidigt göra flera av ovanstående kontroller. "Handen på hjärtat", vi har inte gjort det tidigare. Det är bl a detta - att sammanställa kunskap - som jag menar är så bra med kursen.

7 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)