Energikick

Prick klockan 14:00 ringde jag på grinden till Liljeholmsgränd 6. Elin kom genast och släppte in oss men hon var inte ensam. Hack i häl kom en oerhört vacker katt, som tog tillfället i akt att gå ut och titta, om det möjligtvis skulle kunna finnas någon parningsvillig honkatt utanför den egna bostaden.

Idag var Neo extra stilig. Förklaringen är att han är nybadad. Han är van vid vatten, för Elin har regelbundet badat honom sedan han flyttade in men ändå gillar han det inte. Ingen katt göra väl det - iallafall inte när det administreras via duschen. Elin har ett kontaktbarn, som hon träffar två gånger i veckan. Igår hjälptes de åt med att bada Neo, vilket enligt mig innebär ett väldigt bestyr. Efter två shampooneringar och en omgång kattbalsam avslutades pälsvården med en mycket noggrann sköljning av pälsen. Slutligen var det dags för fönen. Efter 45 minuter tyckte Neo att det fick vara nog.

Innan badet hade Elin preparerat Neos svans och den nedre delen av ryggen med potatismjöl, vilket gör det lättare att få bort fettet. Fertila katter drabbas ofta av fettsvans, som beror på att talgkörtlarna vid svansroten börjar överproducera talg.

Elin och hennes sambo Leo har idag filmat själva iordningställandet av studion inför inspelning. Kanske tänker man inte på att det krävs en hel del arbete, innan man kan börja spela in, nu har vi det dokumenterat på en liten video. Var vi ska lägga filmsnutten är ännu inte bestämt.  Mikrofonerna var ”riggade” och mixerbordet på plats, när jag kom.

Först på dagens agenda stod FOTOGRAFERING. Vi har sedan tidigare enats om att Prata Katt ska kännetecknas av en bild på Elin, mig, Ninni och Neo. Som ni kanske minns har vi även tidigare försökt få till en bra bild - då på Elin, mig, Stisse och Sandie men våra fyrfotade modeller vägrade att samarbeta den gången. Ninni och Neo är helt annorlunda. Tvärtemot mina katter satt de idag i famnen och lät Leo fotografera oss utan stress. När saker och ting fungerar bra, t. om bättre än förväntat, får de flesta extra energi och så var det idag; katterna var fogliga, Elin och jag hittade snabbt en bra nivå i våra samtal; det blev inte för lite sagt men vi var inte heller alltför ingående. Samtalet flöt på jättebra och jag tror att vi hittat bra saker som våra lyssnare kan sätta in på sina kunskapskonton. 

 

 

 

14 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)