Årsindelning

Under stora delar har mitt liv har året varit indelat i tre huvuddelar - ”strax före, strax efter och under”. Det började med grundskolan och gymnasiet och fortsatte på universitetet, under lärartiden och med barnens skolgång. Delningsfaktorerna var då vår- och höstterminen. De senaste åren har båtiläggning och båtupptagning varit riktmärkena för ”före, efter och under”, t. ex är den senaste kullen född ”strax före” båtiläggningen och då minns vi att kattungarna födes strax före 27 april. Så här tänker vi nu - vi hoppas att Sissel börjar löpa ”strax efter båtupptagningen”, dvs. snart.

Idag gjorde vi den näst sista båtfärden innan båten ska upp. Det var bara en dagsutflykt, så katterna fick stanna hemma. Det är aldrig så vackert på sjön som under hösten - solen värmde och luften var klar och det var nästan helt vindstilla. Endast ett fåtal båtar var ute.

Igår fick vi en intressant fråga till Prata Katt-podden. Den kom från en kvinna som har en bimetallicfärgad sibirisk katt. Den färgen är inte godkänd bland sibirier, berättade hon och hon undrar hur det förhåller sig bland andra raser. Måste erkänna att det var första gången jag ens hörde färgbenämningen. Om någon som läser detta har svaret, skulle jag bli glad om jag får ta del av det. Kanske kommer bimetallic så småningom att godkännas hos den sibiriska katten. Så här förhåller det sig med ragdollen: De ursprungliga färgerna, som ragdollen godkändes i vid erkännandet av rasen, är brun, blå, choklad och lila. Brun och blå är än idag de två i särklass vanligaste färgerna. Från och med 1 januari 2005 godkändes även rödfärgsgenen och tabbymönstret inom FIFé. Efter det har vi numera 20 godkända maskfärger!!! I en framtid kanske även ragdollen blir godkänd i färgen bimetallic. Själv kommer jag att vara trogen den blå och bruna katten.

Jag har lärt mig mycket genom att både jobba med bloggen och podden och det vill jag dela med mig av. Hoppas ha ett svar på färgfrågan imorgon.

 
3 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)