Årsmötet

Carina J köpte Mitzi av mig för två år sedan. Strax efter det valdes hon till kassör i Ragdollklubben. Idag avgick hon men är fortsatt medlem. Hon åkte med Ove och mig till Göran Perssons väg, där vi planerat ha vårt årsmöte; en lagom stor, välutrustad och allmänt bra lokal. Styrelsen var på plats en timme innan mötet började. Vi hjälptes åt och strax innan klockan 11 stod två stora kastruller på spisen; en med purjolökssoppa, den andra med Minestronesoppa, färskt bröd låg på en skärbräda, smör och ”ostrullar” stod klara i kylskåpet tillsammans med kolsyrat vatten och två olika tårtor. Kaffebryggaren var ”laddad” och tallrikar, glas, koppar, skeda och servetter stod redo och väntade på att användas.

Ett 20-tal medlemmar var på plats och årsmötet inleddes med att professor Eva Axnér föreläste om B-blod. Nivån på föredraget var alltför? hög. Utan grundkunskaper i genetik tror jag att det var svårt att följa resonemanget. Jag hoppas att det kommer att klarna, när vårt nästa nummer av Trasdockan kommer ut. Där har jag skrivit om just B-blod men på ett enklare sätt. Jag tror att de flesta uppfödare klarar bra av att avla med hälsan i fokus utan att förstå vilket enzym som gör vad och när och var en mutation uppstod/finns. Huvudsaken är att man förstår riskerna med att para en hona med B-blod och vad Jordbruksverket säger om det.

Carina hade förberett mötet så långt hon förmått, trots att hon var sjuk. Med dagens teknik kan man ju ”vara med” ändå. Jag kopplade upp henne på telefon, när själva årsmötet började. Även i år tog jag på mig sekreterarrollen. Att Carina inte fanns på plats var alltför tydligt. Alla gjorde så gott de kunde. Att leda ett möte kräver en hel del; dels måste det finnas en tydlighet, dels måste man veta vad man får och inte får fatta beslut om (att det som kommer upp under ”Övriga frågor” inte kan beslutas om på årsmötet utan enbart diskuteras) och sist men inte minst måste man ”kunna sina stadgar”. Detta gäller främst ordförande och vice ordförande men alla i en styrelse bör med jämna mellanrum läsa igenom stadgarna, för de är styrelsens rättesnöre. Jag lärde mig mycket, när jag gick kursen ”Ny i styrelsen” (här handlade det om en bostadsrättsförening). Att det fanns så mycket man helt enkelt måste känna till som ordförande och vice ordförande, hade jag absolut inte förstått innan.

18 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)