Arv eller miljö

Förvisso finns ingen ”katt-, hund- eller djurälskargen”, även om man skulle kunna tro det. Jag vet ingen som vuxit upp i ett kattälskande hem, som inte själv älskar katter. Jag tror det är likadant, oavsett med vilket djur man levt tillsammans med under barn- och ungdomsåren (nu talar jag om pälsdjur, andra sorters djur vet jag inget om). Jag har aldrig förstått det där ned ’kattmänniska eller hundmänniska”. För mig står inte hundar och katter i motsatsförhållande till varandra. Det som styrt mitt val av djur är enkelheten. Jag anser att det krävs mindre av mig som kattägare än som hundägare, då främst för att jag slipper rasta katten oavsett väderlek eller om jag har lust eller ej. Har jag en katt har jag ändå ett gulligt djur, som jag älskar och som ger mig kärlek tillbaka. Katten är det optimala djuret för sådana som mig. Hanna, Nåmis mamma, lärde sig av sin mamma att älska djur. Hon tog hand om ”katthemskatter”. Nu vill Hanna ge sin dotter samma möjlighet att upptäcka hur värdefullt det är att ha ett (eller fler) djur i familjen.  

Nåmi älskar redan katter, trots att mina två kattungar blir hennes första. Som liten var hon allergisk men inte längre. Hon har vuxit ifrån allergin, är ordentligt testad och befunnen frisk. Vilken lycka för både Hanna och Nåmi!!

Hanna och jag har haft både mail- och telefonkontakt innan besöket hos Lotta. Som alltid betonade jag, vid vår första kontakt, vikten av att en ragdoll inte ska lämnas ensam långa dagar och att den är en sällskapstörstande ras, som älskar människor. Hanna tänkte ett tag och återkom senare med beskedet att hon bestämt sig för att skaffa ett syskonpar. Fantastiskt roligt för mig men främst för kattungarna, som nu får följas åt genom livet. Redan efter en kort stund hos Lotta såg jag, hur bra Bitte och Buster kommer att få det tillsamman med Hanna och Nåmi.

Det är tveklöst miljön som avgör om människor tycker om djur eller ej. Synd bara att alla inte får  möjlighet att lära känna ett djur och då förstå, vilken glädje det get att har en vän för livet, någon som alltid lyssnar och är lojal.

10 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)