Åsa var här

Visserligen tycker jag att alla kattungar är jättegulliga men alla kanske inte är lika fina enligt rasstandarden. De flesta som köper katt gör det för att ha en trevlig fyrbent kompis att gulla med och njuta av. Då gör det inget om det finns en liten fläck på ett ben, som inte ska sitta där eller om det finns en knick på svansen. Det är bara vid avel och utställning detta spelar in. Det viktigaste för mig, när jag köper katt, är att kattungen är nyfiken, orädd och tillitsfull och tycker om att vara tillsammans med både andra djur och människor. Det är därför underbart att kunna säga att alla kattungar från oss är just det - mycket sociala.

Åsa var här igår. Hon tog sig hit mot slutet av rusningstrafiken från Ösmo. Det kändes spännande att få hennes omdöme, eftersom hon kan så mycket om Ragdolls. Kattungarna var i kattrummet och Vi gick in där och Åsa tog upp dem en och en och tittade på "ragdollutseendet". Hon konstaterade snabbt att det är en fin kull. Kattungarna är kraftiga, nyfikna, fint tecknade och mycket sociala. En av flickorna utsåg hon till den bäst "typade". Hon kommer att få bli "foderkatt" hos Lotta. Vi kommer att skriva ett foderavtal och jag ska leta fram ett, som passar oss båda. Att vara fodervärd innebär mycket ansvar. I grova drag hämtas kattungen hos uppfödaren när den är minst 12 veckor gammal. I vissa fall betalar fodervärden 1000-2000kr för kattungen i andra inte. Uppfödaren äger katten och betalar försäkringar, eventuella utställningsavgifter och veterinärkostnader. Efter att katten fått x antal kullar (som överenskommits i avtalet), övergår katten i fodervärdens ägo och kastreras eventuellt också då. Det finns en del framtagna fodervärdsavtal och förhoppningsvis har SVERAK tagit fram ett förslag nu. Man har tidigare inte velat göra det men jag vet att det nu ska tas fram, förhoppningsvis redan är klart. 

 

 

27 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)