Åsikter och ställningstaganden

Varför tycker vi det vi tycker och gör det vi gör? Det varierar från människa till människa. För mig är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om både för och nackdelar innan jag kan ta ställning till vad jag ska tänka på och göra t ex när det gäller mat, försäkringar, kastration m.m, m.m. Därför försöker jag läsa om det jag funderar över, gå på föreläsningar och leta kurser om katters anatomi, fysiologi, beteende, kost, sjukdomar osv. Det är inte alltid budskapen överensstämmer med varandra men jag har fått flera sidor belysta och valet är sedan mitt. För tre veckor sedan var jag i Uppsala och lyssnade på en övertygad BARF-föreläsare och igår på kostspecialister från Royal Canin och det är det senare jag ska berätta om nu.

Väsby djursjukhus drivs som familjeföretag. Pappa i familjen heter Jannis och är veterinär. Han startade sin mottagning 1975 i det egna hemmet. Idag arbetar mer än 30 personer på det toppmoderna djursjukhuset. Vice VD är Marie, Jannis dotter, också veterinär.

Ett 20-tal uppfödare hade anmält sitt intresse för Royal Canins föredrag och vi lotsades en trappa upp (av en representant från Royal Canin) till en stor, fin föreläsningssal. Eftersom klockan 18 är middagstid för många serverades goda pain riche-mackor, kaffe, olika läskedrycker och saffransbröd. Något försenad startade föreläsningen.

Den första halvtimmen handlade om övervikt och kost och den andra om mat till dräktiga och digivande honor. Båda föreläsarna presenterade sina budskap på ett trevligt sätt och förklarade vikten av rätt sammansatt kost på ett bra och pedagogiskt sätt. Som jag tidigare skrivit tycker jag inte att kattungar ska kastreras innan de lämnar sin mamma men om... finns det ett speciellt foder för kastrerade kattungar och det visste jag inte tidigare. Även om det inte var en nyhet att ämnesomsättningen minskar med 20%, när katten kastreras, pratade Ove och jag en del om att vara mer noggranna med Stinas matranson. Förutom minskad ämnesomsättning verkar hon också vara hungrigare efter kastrationen - iallafall tigger hon mer :-). 

Ninni och Neo får idel beröm av Elin och Leo. Så här vackra är de.

 

 
9 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)