Assistentkurs

Idag är Ove på assistentkurs i Jordbro. SVERAK har bestämt att assistentkurser ska hållas, så att katterna presenteras på rätt sätt för domarna. Vissa assistenter åker runt i landet på olika utställningar och visar upp katter av olika sorter och ägare mer som ett arbete. En del kattägare vill gärna visa upp sina katter själva och ibland hålls utställningar, där man inte har assistenter och då måste ägaren själv visa katten. För Oves del handlar det om att kunna visa våra katter på bästa sätt.

Sandie har redan provat på, hur det är att ställas ut. Förhoppningsvis kommer vi att köpa ytterligare en avelshona efter nyår. Då kommer vi även att ställa ut henne. Kattungar får delta från fyra månaders ålder. Då tävlar de i klass 12, ungdjur.  Från 7 månader tävlar de i klass 11, juniorer. Därefter betraktas de som vuxna och då indelas de i många olika klasser beroende på om och vilka resultat, de har sedan tidigare.

På utställningar kan man tydligt se, vilka katter som gillar utställning. Vissa älskar uppmärksamhet och är trygga med det. De jagar domarens vippa på samma sätt som de leker hemma. Andra försöker förminska sig och önskar bli helt osynliga. Sandie tillhör dessvärre den senare typen. Vi hoppas det kommer att ändras, när hon varit på utställning fler gånger. På en utställning såg jag den vackraste katt, jag någonsin sett. Han var jättestor med en helt OTROLIG päls. Ägaren tyckte också om uppmärksamhet och var mycket språksam. Jag frågade hur mycket han blivit biten och riven, innan kattens päls blev så fantastisk och han svarade: "han tycker om att bli badad och fönad". Det trodde jag inte på och sade det till honom. Han visade då en videosnutt på ett bad. Det var faktiskt sant. Katten njöt! Det gör inte Sandie och inte heller de flesta andra katter men det måste göras. På Solvalla fick en kattägare höra av domaren att katten behövde badas. Det vill man ju inte höra. En katt som inte ska ställas ut behöver bada minst två gånger per år, enligt expertisen. Stisse är aldrig badad. Det ska bli ändring på det. Jag tror att han varken kommer att bitas eller rivas men han kommer med alla krafter att försöka ta sig ur och bort från badbaljan. Han är stark. Tur att Ove och jag hjälps åt.

 

13 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)