Äta, sova, träna

Kattungarna är idag 11 dygn gamla och har mest ätit och sovit, ätit och sovit men sedan någon dag tillbaka har de börjat röra sig i ”boburen” på ett annat sätt. Nu förflyttar de sig mer i boet -förvisso på vingliga, böjda ben - när mamma för en kort stund har lämnat dem. När ungarna fick röra sig fritt på sängen verkade de nöjda över att kunna träna balans och gång. De går trevande iväg men letar sig snart tillbaka till varandra, när de behöver vila. Precis som kattungar ska, ligger de tillsammans i en hög, när de sover.

Det är så roligt att ha en ”levande hobby”, för det händer påtagliga framsteg varje dag. När jag nu tittar ner i kattboet möts jag av pigga, nyfikna ögon, när de är vakna. Sandie sköter deras deras hygien och tar även hand om deras kiss och bajs. Hon spinner för dem, när de äter och lämnar dem endast korta stunder och då ligger hon på mattan bredvid buren. Hon är så ansvarstagande!!!

För första gången gick Stisse fram till buren idag, stack in huvudet och, tror jag, insöp doften av kattungarna. De är ju en del av hans familj och nu tyckte han att tiden var mogen för att ta reda på lite om dem. Stina ligger ofta på sängen bredvid men ovanför barnkammaren. Samtidigt som hon nog gärna skulle vilja sköta dem är hon lite vilsekommen, när kattungarna går omkring på sängen. Det beteendet har jag inte sett tidigare - tvärtom! När Sandie fick sin första kull, försökte Stina tränga bort Sandie genom att lägga sig närmast ungarna. Vi fick helt enkelt ta henne därifrån och skilja dem åt några dagar. Jag vet inte men kan mycket väl tro att Stinas ändrade beteende har att göra med att hon nu är kastrerad (ska försöka ta reda på om det kan förhålla sig så).

Imorgon kommer ett nytt avsnitt i podden. Den här gången är inspelningen gjord på Djurskyddet Sverige, som vi ju besökte tidigare. Jag hoppas att fler och fler vill lyssna på oss och våra gäster - gärna också prenumerera på Prata Katt. Det kostar inget och vi ska göra vårt yttersta för att göra intressanta, lärorika, lättsamma och trevliga avsnitt.

 
26 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)