Arbetet i Ragdollklubben känns meningsfullt

Jag började arbeta med Trasdockan innan jag valdes in i Ragdollklubbens styrelse. Jag hade inte ens tänkt på att engagera mig i styrelsearbetet men efter att Carina och jag kommit igång med tidningen, insåg jag mer och mer att klubbens hemsida och Trasdockan följs åt i många avseenden. Dessutom såg jag behov av uppdateringar och lite nya grepp på hemsidan och jag tackade ja, när jag tillfrågades om att bli nominerad på årsmötet 2016. Det har jag inte ångrat. Jag brinner för ”kattarbete”, såväl för raskatter som hemlösa. I styrelsen har jag större möjligheter att påverka arbetet i klubben.

På årsmötet samma år, hade jag skrivit en motion om ”gratis medlemskap i för kattungeköpare” (inköpsåret). Naturligtvis förstod jag att det skulle innebära en kostnad initialt men hoppades att det på sikt skulle ge oss fler medlemmar och därmed skulle vi bli en starkare klubb. Med mer pengar skulle Ragdollklubben kunna erbjuda fler aktiviteter och förhoppningsvis också få bättre förutsättningar att sprida kunskap om vår ras, katthållning, kattsjukdomar, nya författningar osv. Kanske skulle vi också få medlemmar, som ville engagera sig i klubbens arbete. Till min stora glädje gick motionen igenom och idag har vi mer än 100 kattungemedlemmar. Dittills hade kattungemedlemskapet inneburit att uppfödaren skulle betala 75 kr för att kattungeköparen skulle bli medlem men det var ytterst få uppfödare, som gjorde det eller ens nämnde Ragdollklubben vid försäljningen.

Idag blev jag jätteglad, när Carina berättade att flera kattungemedlemmar nu betalat in full medlemsavgift för nästa år och det tolkar jag, som att de tycker att de får valuta för pengarna. Ytterligare något som glatt mig är att flera medlemmar hört av sig och uttryckt sin uppskattning för Trasdockan. Tidningen är också anledningen till att vi fått vår första - på många år - medlem från Norge. I ett mail fick jag också frågan, hur man gör för att prenumerera på tidningen. Jätteroligt!!!

I mellandagarna ska Carina och jag träffas och grovplanera 2018 års första tidning. Temat kommer att vara ”Avlar du med hälsa i fokus”. Det blir vår första tidning i digital form. Vi är medvetna om att många vill ha en papperstidning men vår ekonomi tillåter inte det för närvarande.

20 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)