Att flytta hemifrån

Det är naturligt att en unge en dag lämnar det hem eller den miljö den vuxit upp i. För djuren är det självklart att ungarna ska ur boet, när de är tillräckligt självgående, men vissa ”människoföräldrar” ser det som näst intill en katastrof (även om barnen bara flyttar till huset bredvid) medan andra är glada över att barnen känner sig mogna att stå på egna ben. 

Sandie var en mycket omsorgsfull och omhändertagande mamma när kattungarna var beroende av henne men allteftersom de växte och började klara sig själva, släppte hon taget om dem. När nu alla efter 15 veckor har flyttat, verkar hon tycka att det är skönt. De sista veckorna fräste hon ofta åt dem och var allmänt irriterad, när de försökte närma sig henne. 

Mickey visste inte att fredagen den 3:e augusti var den sista dagen i den första fasen i hans liv men också den första dagen i resten av livet. Han är en lagom livlig, lagom lugn och väldigt trygg kisse. Trots det kändes det nog lite konstigt när han upptäckte att ingenting var sig likt den kvällen. 

Daniela och hennes familj kom klockan 19 som avtalat. Alla var förväntansfulla - inte minst barnen. Säkerligen har de längtat efter att få krama och pussa sin kattunge men trots det väntade de och lät Mickey själv närma sig dem, för att han inte skulle bli rädd. Jättefina barn som garanterat kommer att få en tillgiven kompis. Efter att Daniela och jag skött ”pappersexcersisen”; pratat försäkring, mat, sand osv. var det klart för avfärd. Utan protester sattes Mickey in i transportburen och nu var han inte längre min bebis. Nu hette han Finn.

Igår kom en hälsning från Finn. Daniela skriver att han är mycket social men att han emellanåt vill ha ”egen tid”. Så var det också här. När han ville sova låg han under vår säng; dels är det svalt  (golvet är av sten) och dels är det inte så mycket spring där. När han sedan sovit färdigt, var det full fart igen i jakt på bollar, möss och andra katter.

Nu är det midnatt och Sandie och Sina har återtagit sina sovplatser på ”tornet”. Stisse ligger på en kudde bredvid mig. Lugnet är åter efter 15 veckor med liv och rörelse men en gång till vill vi nog uppleva den fantastiska kattungetiden. Det känner jag redan nu ;-).

 
6 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)