Att hon orkar!

Stina löper! Småttingarna är bara fem veckor, det fyllde de igår strax innan midnatt och hon börjar redan planera för nya ungar. Det började med att hon jamade en del natten till igår, det tilltog under gårdagen både i styrka och frekvens och på eftermiddagen började hon även att "uppvakta" Stisse men rots allt tar hon ändå han om sina barn.

Stina har varit en jätteduktig mamma varje gång hon fått kattungar men denna gång är den sista. Jag ska beställa tid för kastration men har inte bestämt mig för, var ingreppet ska göras. Jag tycker mycket om Sara Granström på Södra djursjukhuset men hon är ju ultraljudsexpert och opererar säkert inte särskilt mycket. Jon i Bromma är väldigt trevlig men nu handlar det ju inte om det. Han arbetar ensam, hans arbetsrum är ett fönsterlöst utrymme på några få kvadratmeter och jag tycker inte att de resurser, som finns att tillgå, är tillräckliga. Det gäller både instrumentell, apparatmässig och främst personell standard. Om något oförutsett inträffar, bör det finnas utbildad personal att tillgå.Det känns inte säkert att veterinären både ska söva och operera ensam och operationer kräver specialiserad narkosperaonal, tycker jag. Det får nog bli Upplands Väsby djursjukhus. Priserna varierar kraftigt. Hos Jon kostar ingreppet 1 095kr, på Evidensia Västerort 1 340kr och på Upplands Väsby djursjukhus 1 100kr. På Södra Djursjukhuset hittar jag ingen uppgift. Så snart bebisarna flyttat ska jag beställa tid.

Vem är nu Karin, som kom på middag idag? Jo, Karin samäger Amoretto, pappa till kattungarna, med Christina, som bor i Härnösand. Även tidigare har vi parat Stina med en av Karins hanar, Kalle, men det blev inga bebisar då. Jag har skrivit ut en blankett för registrering av de små men den måste undertecknas av hankattens ägare. Karin och Christinas avtal innebär att det är Christina, som står som ägare på papperet. Därför ska jag nu skicka blanketten till Christina för underskrift för att sedan vidarebefordra den till avelssekreteraren i min kattklubb, Birka kattklubb. När hon, Gisela Grünewald, har kollat så att alla uppgifter är rätt ifyllda, går ansökningen vidare till SVERAK, där man sedan registrerar kattungarna. 

15 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)