Att identifiera sig med en fisk

Mathias på Bromma zoo var en minst lika fiskkunnig man som Dennis, som hjälpte oss förra gången. Det är så roligt när man får hjälp av engagerade butiksbiträden (kanske heter det något annat nuförtiden). 672 kronor senare åkte vi hem och i en plastpåse bar jag varsamt fiskarna till bilen. Jag tyckte så synd om dem, där de nervöst sprattlade omkring, för jag tänkte på hur hemskt jag skulle tycka att det skulle vara att flyttas från mitt stim och stängas in i en påse. Jag manade Ove att tänka på fiskarna och köra långsamt över groparna i vägen. Så insåg jag plötsligt att jag ju inte är en fisk och att fiskar nog inte tänker likadant som människor men...... jag tror ändå att det är bra att behandla dem varsamt.

Enligt instruktionsbladet, som vi fått med oss, skulle plastpåsen (fortfarande ihopknuten) läggas i akvariet c:a 15 minuter. Därefter skulle den öppnas och var 5:e minut skulle vi fylla på påsen med 1 dl vatten från akvariet 3 - 5 gånger. Det fick bli 3, så att stackarna skulle få simma runt i ett större utrymme. Sedan - fortfarande enligt anvisningarna - skulle vi hälla ut vattnet ur plastpåsen i en hink genom en håv. Först efter det skulle man släppa ner fiskarna i akvariet. Jag tror att de blev glada över att få simma omkring bland de fina växterna, som vi hade köpt och planterat till dem.

Idag tycker jag synd om dem, för att de inte har fått någon mat. Det står på papperet att de inte ska matas på tre dygn men jag har hittat andra instruktioner från en annan akvariehandel och där står ett dygn. Våra fiskar ska få fruktost imorgon. Då har de svultit i 1 1/2 dygn och det får räcka - jag vill ju att de ska trivas hos oss :-).

Hade tänkt prata om de kattskriverier jag påbörjat men skjuter det framåt ytterligare ett dygn. Nu aka jag ägna tid åt gulliga Mickey, som ska flytta imorgon. Därefter följer dagar av saknad men så har det varit varje gång en kattunge flyttat. Trösten är att de fått nya fina hem där de kommer att vara till glädje för alla i familjen.

2 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.