Att vara medlem

Att vara medlem i en förening innebär att man har möjlighet att få bra information om vad som händer där, att man kan vara med och påverka och många klubbar erbjuder också vissa förmåner.

Så snart jag skaffade mina raskatter anmälde jag mig som medlem; först i Birmasällskapet (Tasse och Stisse är birmor) och sedan i Ragdollklubben. Jag hade inga planer på att arbeta aktivt i föreningarna men tyckte att jag ville stödja dem ekonomiskt. Det ökar ju möjligheterna för en styrelse att finansiera möten med bra föreläsare och medlemskapet omfattar ofta också andra typer av sammankomster. Ragdollklubbens ultraljudsscanningstillfällen är exempel på det senare; en rabatterad möjlighet att få den egna kattens hjärta och njurar undersökta med ultraljud och det finns även annat positivt, som medföljer. Man får t.ex lätt kontakt med andra som har samma intresse. Det blev så påtagligt idag.

Marie, precis som jag själv, är ragdollfrälst och medlem i Ragdollklubben. Hon läser min blogg och idag ville hon hjälpa mig att fixa ett ”minne” till min telefon/iPad. Tack Marie! Hon skrev och berättade att det finns ”minnen” av olika slag att köpa till Apple-produkter. Jippiii! Ordning på ett lätt sätt, trodde jag. Iväg till Elgiganten men säg den glädje som som varar för evigt! Väl i butiken fick jag veta att den, av mig uttänkta, lysande idén inte var så bra, tyvärr. Det finns ingen genväg att gruppera mina bilder som jag hoppats. Jag måste tyvärr manuellt flytta dem från plattan, vilket då inte är lättare, eller går snabbare, än att fortsätta sortera dem in i album på plattan/i telefonen (som jag tidigare börjat göra men som är så tidsödande). Butiksbiträdet sade att så skulle han själv göra i mitt ställe, eftersom jag har så rejält med lagringsutrymme. Jag är ändå glad över att ha fått veta att möjligheten med minnen finns. Jag kan nu upplysa dem, som bara har mycket begränsade möjligheter att spara bilder, om att ett minneskort kan vara en bra lösning. För egen del är det nu bara att sätta igång med albumen men....... det tar emot. När nästa kattungekull är född, om inte förr, ska detta iallafall bli verklighet. 

Väl hemkommen från Elgiganten fanns på plattan ett mail från en ragdollintresserad Sundbybergsbo, som hittat till min hemsida och vill köpa en kattunge av mig. Hon hade en del frågor bl.a om hon kan få komma och titta på mina katter. Klart hon får!

 

3 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)