Avelshane saknas

Om detta vore en kontaktannons skulle rubriken istället vara "Avelshanar sökes" för så är det! Det skulle vara önskvärt med fler men det kan vara mycket atbetssamt att ha en fertil hane hemma, så själv är jag inte hugad. Det är jobbigt för både katt och kattägare att behöva åka många mil, för att hitta en lämplig partner till honkatten, vilket nu är fallet. Med andra ord - eftersom de fertila avelshanarna är så få, är det viktigt att börja leta en passande hane långt innan man misstänker att honkatten ska börja löpa. När hon väl gör det, kan det vara svårt att hitta HONOM. Det är också bra att i lugn och ro bekanta sig med hankattens ägare och tillsammans diskutera de praktiska saker, som parningen medför. När man är helt ny som uppfödare, vore det också önskvärt med en mentor. Tyvärr är de nog lika få som avelshanarna. Tänk, så bra det hade varit, om jag hade haft någon erfaren uppfödare vid min sida, när den första kullen kom!

Idag ringde Ulrica, Rättvikskullans uppfödning. Hon var nyligen hemkommen från Dubai och ville meddela att hon gärna kommer och fikar men främst av allt vill hon se "sina barnbarn". Hennes Hercules är ju pappa till Flinga och Primus och nu vill hon givetvis se hans avkomma. Kanske kan han också vara en lämplig pappa till Sissels första kull, vi får se. Jag har inte "provparat" honom och Sissel. Kanske känner inte alla till, hur lätt det är för oss uppfödare att ta reda på om de tilltänkta föräldrarna är släkt! Givetvis kan vi ju själva studera stamtavlorna - och det är faktiskt riktigt intressant att kunna se färger, teckning och eventuellt tabbymönster på den egna och den tilltänkta partnerns släktingar bakåt i leden - men snabbt och enkelt får man reda på inavelsgraden direkt, när man använder sig av SVERAKS "FINDUS". Jättebra!!! För mig är det också viktigt att veta om hankatten är ultraljudad hjärta och njurar. Naturligtvis frågar jag innan parningen sker men jag kan också själv hitta uppgiften om katten i PawPeds databas.
På lördag ska Sissel ställas ut i Örebro och imorgon ska jag avbeställa hotellrummet för Ove och mig. Hur kan jag vara så blåst att jag inte kommer ihåg att Sandie ska få kattungar runt den 25:e. Inte kan jag åka hemifrån den 21:a då. Visserligen skulle inte katterna vara ensamma men jag vill själv vara hemma för Sandie, när hon är så nära sin förlossning, hon kanske till och med startar då? Ove tar tåget men stannar bara över dagen. Lotta tar med Sissel i bil och givetvis ställer hon också ut Rubi. Pratade med henne idag och hon sade att hon är så tacksam över att Sissel har så bra pälskvalité; tät, silkig, glansig och lättskött - precis som sin mamma. Det är så mycket arbete ändå i samband med utställning, så det är ju skönt då att pälsen är enkel.

16 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)