Även bordet

De är så duktiga, småttingarna. Imorse kunde de göra precis som sin mamma - hoppa upp på köksbordet. Sandie brukar sätta sig och titta ut men kattungarna ville istället gå omkring och utforska bordet och titta ut över lägenheten ovanifrån och inte bara ha ögonen en dryg decimeter över golvet. Ragdollen är en markbunden ras och hoppar sällan högt men den ligger gärna en bit upp och spanar men det krävs oftast att den kan ta sig upp till högre höjder stegvis. Som jag skrivit tidigare har kattungarna börjat hoppa men till bordet tog de sig (precis som det står i rasbeskrivningen), stegvis; först till stolen och vidare till bordet. Varför anstränga sig mer än man behöver? 

Besökte en ungdomskamrat idag, hundägare. Visst tycker jag om hundar men jag skulle varken vilja vara hundägare eller hund. Kattägare och katt är betydligt enklare och också roligare - att vara katt istället för hund menar jag (dock inte hemlös). Som hund måste man oftast utföra saker för att få beröm eller belöning. "Sitt, vacker tass, rulla, dansa osv". Som katt får man sitt godis utan att anstränga sig. Det räcker att bara vara katt. Taxichauffören jag åkte med hade kanin. Det har jag också haft men kaninen är inte lika personlig som katten, tycker jag. Katten är ett perfekt sällskapsdjur, lagom krävande, mjuk och sällskaplig utan att vara jobbigt beroende.

På lördag klockan 13:15 ska jag infinna mig på Stockholms katthem. Årsmötet börjar klockan 14 men styrelsen vill att vi, som är nominerade, ska vara på plats en bra stund innan och berätta lite om oss själva och bekanta oss med den sittande styrelsen och varandra. På hemsidan finns en kort presentation av den nuvarande styrelsen men det jag tycker är mest intressant berörs väldigt lite eller inte alls, nämligen, vad gjorde att dessa personer nu sitter i styrelsen för katthemmet? Jag vill alltså få veta, hur deras privata relation till katter ser ut. Är det bara jag som valt raskatter t ex?

Det är helt andra krav på att vara medlem i styrelsen i Stockholms katthem än i Ragdollklubben. Då menar jag inte krav på hur man sköter sina åtaganden, därför de bör vara demsamma, utan formella krav. Stockholms katthem har ett 90-konto och för att vara medlem i styrelsen där, måste man begära en kreditupplysning från UC och kuvertet, som senare skickas till mig, ska därefter överlämnas till Svensk Insamlingskontroll och får inte vara öppnat. Imorgon ska jag alltså skriva ett vanligt (kanske ovanligt numera) brev till UC med mina uppgifter; personnummer, för- och efternamn, adress och telefonnummer med begäran om en kreditupplysning om mig själv. Sedan ska detta skrivas under med min namnteckning. Därefter är det bara att vänta på och sedan vidarebefordra det oöppnade kuvertet. Borde det inte vara lättare att man på Svensk Insamlingskontroll skulle ha mandat att begära in erforderlig information men kanske har jag missat något väsentligt, när jag tänker så. Hur som helst - spännande ska det bli att arbeta med och för hemlösa katter (under förutsättning att jag blir vald förstås).

 

20 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)