Även Flinga har flyttat

Jag lekte med Flinga på förmiddagen, mycket längre än annars lät jag henne jaga Bill och vippa på sitt favoritspö och hon både hoppade och rusade runt i glädje. Hon är så glad och pigg och full av energi. Det känns skönt att veta att hon kommer att få ha Jan som sällskap på dagarna - jag har redan hunnit se att han kommer att bli en utmärkt kompis tillmFlinga, lekfull är han också.

Vid 14-tiden kom Laila och Jan. De hade med sig en förtjusande söt kattbur i rotting, liknande den Eva hade när hon hämtade Smurf (numera Hjördis). Vi drack kaffe och åt Oves nybakade, mjuka pepparkaka. Sedan var det dags att gå igenom de dokument som ska medfölja en kattungeförsäljning. Laila och Jan kommer också att skicka in ägarändringsblanketten själva. Det tar c:a en timme härifrån till Flingas nya hem på Lustigkullagatan. Efter en timme i det nya hemmet verkade hon ha funnit sig väl tillrätta, för då kom nere fotografier  på henne på plats. 

När båda de "stora" kattungarna flyttat öppnade vi dörrarna till arbetsrummet och sovrummet. Nu finns ingen anledning längre att ha stängt till arbetsrummet (med de tunna sladdarna, som kattungarna ville tugga på). Vad Stina skulle ta sig till, när hon fritt fick gå in i sovrummet, där de nyfödda kattungarna finns. Nyfödda - hur länge är man det egentligen? De är idag 10 dygn gamla. Alla har fått ögon nu och det gör dem mycket gulligare och möjliga att få kontakt med. De har mer än fördubblat sin vikt och vägde igår 295, 300 och 305 g. När vi tar upp dem för vägning protesterar de ljudligt och Sandie ser olycklig ut men, till skillnad från Stina, ligger hon kvar i buren. Så här tidigt vill jag så lite som möjligt störa mamma-barn-relationen och jag lägger direkt tillbaka dem i "boburen", så snart jag fått vikten. Den nya, riktiga barnvågen är jättebra, särskilt när katterna blivit lite större och livliga, för på den nya kan de stå och den fångar vikten, även när de inte håller sig stilla.

Den glada nyheten jag skrev om i onsdags är inte längre rolig. Det handlade, som jag skrev, om att en av klubbens medlemmar ringt och erbjudit sig att ta över ansvaret för tidningens utformning. Hon kan programvaran och har haft liknande uppdrag tidigare. Hon ville bara ha lite tid att fundera, innan hon bestämde sig, sade hon. Idag hörde hon av sig och meddelade att det uppstått problem av personlig karaktär och att hon för närvarande inte kan åtaga sig jobbet. Det är i nuläget lött att hålla sig för skratt men vi måste kunna lösa problemet. Vi ger inte upp.

 
5 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)