Även Zingo ska flytta

Det har varit stor efterfrågan på kattungarna och fem av dem tingades direkt, dvs när de var runt sex veckor. Den sjätte behöll jag otingad, eftersom jag inte riktigt visste, vad jag ville göra med honom. Nu har jag bestämt mig och även han ska få flytta i sommar. 

Från flera håll har jag fått veta att det finns ytterst få rasrena ragdolls till salu och det är roligt att så många upptäckt denna stiliga, vänliga, nyfikna, trygga och underbara ras. Det som varit anmärkningsvärt nu är att så många söker en hona. De flesta kattungeköpare jag haft tidigare har inte på samma sätt tyckt att kattens kön har spelat stor roll. Jag har frågat flera, varför de vill ha en hona. Samtliga har svarat: ”för att de inte är lika stora och att de är lugnare”. Att de inte blir lika stora stämmer absolut men lugnare ?? Om hankatterna är kastrerade har jag inte märkt någon skillnad. När jag själv köpte min första raskatt var jag endast intresserad av en hane och anledningen för mig var just att de blir så stora. Jag älskar stora, kraftiga (inte feta) katter! Skönt att människor är olika!

När jag var barn var det inte lika vanligt att skaffa raskatt. Det var inte heller många, som kastrerade sina katter så därför släcktes ofta nyfödda huskatters liv direkt. Ofattbart för mig att någon enda människa kan klara av att slå ihjäl ett oskyldigt djur. Även om kattens status är lägre än hundens, har synen på och respekten för katter -tack och lov - blivit bättre men ändå inte tillräckligt bra.  

Vid två tillfällen har jag fått frågan: ”har du blivit av med kattungarna”. Den har varit ställd av personer födda på 40-talet, då det var svårt att hitta nya ägare till kattungar. Då betalade man i bästa fall fem kronor för en kattunge; en krona per tass och en för svansen, som man sade. Idag betalar man 1000-tals kronor för en långhårig huskatt. Det är inte ovanligt att en ragdollblandning, dvs. en huskatt, kostar mellan 7 000 och 8 000 kronor. De kattungarna saknar stamtavla, har inte genomgått ragdollens hälsoprogram och vanligtvis varken besiktigats eller ID-märkts av veterinär innan försäljning. Katterna kan vara förtjusande ändå men vilket temperament de har kan man absolut aldrig veta. Det beror på vilka raser som varit inblandade (huskatt är också en ras). Det är inte fel att köpa en huskatt men det som är förfärligt är att många försöker lura köparen att tro att katten är en ragdoll bara för att mamman och/eller pappan är det. Har kattungen inte stamtavla är den ingen ragdoll, oavsett om både mamma och pappa katt har det men om man vill kan man ställa ut katten - men då som huskatt. Detta har jag också skrivit tidigare men eftersom nya läsare tillkommit vill jag säga det igen, för ingen ska luras att tro att en katt utan stamtavla är en raskatt.

Kattungrana är snart flyttklara och jag ska kontakta och informera två av dem som tidigare skrivit till mig och meddelat sitt intresse att jag snart har två flyttklara kattungar..

3 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)