Båda bicolor

Det är inte lätt att bestämma kön på tre dygn gamla kattungar men jag har försökt i alla fall och då är min gissning att fd Snöflinga bättre passar att heta Primus och fd Primus Snöflinga. Detta är jag som sagt inte säker på och imorgon kanske jag kommer med ett annat besked. Bicolor verkar de i alla fall vara - båda två - en brun och en blå, tror jag. Som jag sagt tidigare; det spelar ingen roll, huvudsaken är att kattungarna är friska. Naturligtvis hoppas jag att min könsbestämning är riktig eller... egentligen inte. Vad jag menar är att jag hoppas att en av kattungarna är en pojke, för det skulle kännas så bra, om ytterligare en av våra kattungar så småningom får flytta hem tIll Linda, Marco och Sixten. Då får den det bästa tänkbara hemmet men Linda och Marco vill bara ha en kille. 

Varken Stisse eller Sandie bryr sig om kattungarna. Förra gången Stina hade ungar, hoppade Sandie också ner i bolådan men den här gången har hon inget intresse för dem. Lika bra det. Stina tar, precis som alla de andra gångerna hon haft ungar, fantastiskt fint hand om sina barn. Hon tvättar dem, sköter deras toalettbestyr och ger dem både mat, värme och närhet. Hon är en riktigt duktig mamma. Hon kommer upp korta stunder men återvänder snart till ungarna. Hon kräver inte heller längre att vi ska sitta bredvid henne i kattrummet.

Ju mer jag lär mig i kursen, desto svårare blir uppgifterna. Det borde vara tvärt om, tycker jag. Jag lär mig fler och fler kännetecken på katters utseende men samtidigt också mer och mer, som kan spela in och försvåra. I uppgifterna får vi bilder på katter, som ser nästan likadana ut men har någon liten detalj som skiljer och då blir EMS-koden, de bokstäver och siffror som anger hur katten ser ut, en helt annan. Ja, jag går ju kursen för att lära mig men ibland känns det, som om jag skulle behöva ett "extraminne" att ta hjälp av.

Vilken skillnad det är att ha kattungar idag mot första kullen. Jag hade svårt då att glädjas, eftersom jag var så orolig för dem; hittade de en tutte i Stinas tjocka päls, fick de i sig tillräckligt med mat, frös de osv? Så tänker jag inte längre. Kattungarna verkar friska och började leta en tutte, så snart de var födda. Det gjorde mig lugn och i förvissning om att de och deras mamma klarar sig utan min inblandning. De vägde 161g resp. 169 g ikväll. Jättebra!!!

Slutligen vill jag visa fina Sixten på vinterpromenad.

 

 
12 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)