Båda tjejerna hemma

Först vill jag berätta lite mer om årsmötet.

Ragdollklubben har medlemmar från hela landet och även några från Norge. De flesta i styrelsen har länge kommit från Stockholmsområdet; både ordförande, vice ordförande, kassör och sekreterare. Efter årsmötet ser det annorlunda ut. Carina Lindstaf, som varit klubbens ledare de senaste fyra åren, har valt att avgå och i lördags valdes Dorit Lundqvist från Särö till vår nya ordförande. Karin Eklund har valt att avgå som vice ordförande och valdes istället till ”vanlig” styrelseledamot. Även fyra andra, som under 2018 ingått i styrelsen, avgick och ersattes av bl.a två medlemmar från Norge. 

Årsmötet startade klockan 11 och var klart först klockan 16. Det inleddes med föreläsningen om HCM (som jag berättade om igår) och därefter bjöds alla närvarande på en fantastisk lasagne, tillagad av en äkta italienare. Därefter startade själva mötet.

Varje år utses Årets Katt, en tävling med många olika kategorier; fertil hane, fertil hona, kastrerad hane, kastrerad hona osv. så prisutdelningen tar en hel del tid. En av medlemmarna tillverkar kokarder som de vinnande katterna får - ett mästerligt hantverk! De får också en 10-kilossäck med ragdollfoder och även bucklor. Som sista programpunkt på dagen stod kaffe och lottdragning. Nu hade alla närvarande möjlighet att vinna fina priser. Själv köpte jag sju lotter och - hör och häpna - jag vann en fäsringplockare, tre mascaror och en säck med torrfodret ”Ragdoll”!!!

Det enda jag inte känner mig nöjd med beträffande årsmötet är att det, med ett undantag, bara var uppfödare närvarande. Klubben är lika mycket till för ägare av sällskapskatter och ”ickeuppfödare” som enbart ställer ut sin/sina katter som för oss uppfödare Det är något jag vill jobba ännu mer för under 2019. En väg jag tror mycket på är att alla uppfödare, i samband med att katten överlåts, ordentligt informerar om Ragdollklubben och värdet av att vara medlem

I eftermiddags hämtade Ove Sissel från Uppsala och körde hem henne till Lotta och Rubi, den senare hennes ”syster”, dvs Lottas andra foderkatt. Sissel verkade glad och nöjd med att vara hemma igen. Nu väntar vi med spänning på att våra tjejer ska få sina bebisar.

18 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)