Både ner och upp

Oj, vilken rasande utveckling. För sex veckor var kattungarna inte födda och idag kan de både springa, hoppa, klättra, äta kattungemat, dricka vatten, gå på lådan och orientera sig i lägenheten. De inte bara kan en massa. De är dessutom fantastiskt gulliga.

Tre av kattungarna i den förra kullen var så lika att det var nästan omöjligt att skilja dem åt. De här "mysisarna" är det lätt att identifiera: en brun och två blå. Den blå hanen är störst. Det var bara de första levnadsdagarna, innan färger och mönster börjat framträda, som kattungarna hade olikfärgade halsband. I början är det annars mycket svårt att skilja dem åt.

Småkissarna fick sin frukost i hagen, innan vi släppte ut dem. De tycker mycket om sina frön. Det gör Stina och Stisse också. För Stinas del är det helt ok att äta samma mat som kattungarna, Mother and baby, men för Stisses del är det inte bra. Kattungarnas mat är mycket kaloririk och det är inte bra för en katt (inte för en människa heller) att bli överviktig. Stisse är inte tjock men ligger på den övre gränsen. När Stina och hennes barn hade ätit färdigt öppnade vi "dörren" till hagen, så att de fritt skulle kunna gå ut och in. 

Alla tre är så sällskapliga redan och vill gärna vara tillsammans med oss i soffan. Nu kan de hoppa ner "på riktigt". Med det menar jag att de inte längre hasar ner en bit på soffkanten innan de försiktigt hoppar ner. Nu gör de ett riktigt hopp framåt och landar snyggt på mattan. De ser ut att gilla det för de återvänder gärna och klättrar med hjälp av sina sylvassa naglar uppför soffkanten.De är väldigt busiga och brottas mycket med varandra. Ibland blir leken lite "för mycket" och då skriker en av kattungarna till och då upphör förövaren med sin attack.

När de blir trötta söker de sig alltid till varandra, eftersom de fortfarande har stort behov att sova tillsammans. Innan vi lämnade dem för att åka och handla vid lunchtid idag, stängde vi in dem i hagen. Kanske inte så bra längre. När vi kom hem hade Mitzie tagit sig ut men inte lyckats klättra in igen, när hon ville sova tillsammans med sina syskon. Hon låg då utanför hagen nära de andra två kissarna, som tryckte sig mot kanten på hagen. De är mogna nu att gå ut och in i hagen, som de önskar. Det är nog bara en fråga om timmar, innan de också tar sig över plywoodskivan, som skiljer arbetsrummet från vardagsrummet.

18 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)